Johnny Depp en Angelina Jolie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johnny Depp en Angelina Jolie
Hollywood

5 filmduo’s die elkaar in het echt niet konden uitstaan

|
|

Laatste update:

Acteurs kunnen heel goed doen alsof, waardoor haat en nijd achter de schermen vaak goed verborgen blijft. Bij deze koppels was het gebrek aan liefde zo groot, dat de waarheid toch naar buiten is gekomen.

5. Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall

De dikke vriendinnen in Sex and the City hadden het een stuk minder gezellig als de camera’s niet liepen. De sfeer verzuurde voor het eerst toen Cattrall er lucht van kreeg dat Parker in de latere seizoenen van hun successerie een hoger salaris had bedongen dan de rest van de hoofdcast. Cattrall draaide de rollen om toen er plannen werden gesmeed voor een derde bioscoopfilm, want nu was zij degene die meer geld vroeg. Mede hierdoor kwam die film nooit van de grond. In plaats daarvan kwam er de vervolgserie And Just Like That – zonder Cattrall.

Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall

4. Tony Curtis en Marilyn Monroe

Twee van zulke prachtige mensen bij elkaar zoals Tony Curtis en Marilyn Monroe, dat moet toch vuurwerk opleveren? Dat deed het ook, maar wel van het verkeerde soort. Het koppel was verliefd geworden nog voordat ze beiden aan de film Some Like It Hot begonnen, maar tegen de tijd dat de opnames van start gingen, was die relatie alweer ten einde. Een beschaafde break up was het niet, dus op de set hoefde je weinig gezelligheid te verwachten van de twee. Tijdens een zoenscène ging het pas echt mis. Curtis zei er later over: “Het was vreselijk. Ze liet me bijna stikken door expres haar tong in m’n keel te duwen richting m’n luchtpijp. Het was alsof ik Hitler kuste.”

Tony Curtis en Marilyn Monroe

3. Julia Roberts en Nick Nolte

Deze twee supersterren uit de nineties hadden er geen mislukte relatie voor nodig om elkaar te haten. Vanaf dag één was duidelijk op de set van I Love Trouble dat het niet goed zat met de chemie tussen Nolte en Roberts. Robert vond Nolte maar een opgeblazen macho en liet geen kans onbenut om die mening te uiten. Daarnaast vond ze dat hij wel wat vaker onder de douche mocht. Nolte was er niet de persoon naar om dit van zich af te laten glijden en zette het gedrag dat Roberts irriteerde extra dik aan. Het resultaat was niet alleen een miserabele opnameperiode, maar ook een sof van een film.

Julia Roberts en Nick Nolte

2. Will Smith en Janet Hubert

Het leek altijd zo’n vrolijke boel op de set van The Fresh Prince of Bel Air, maar voor Will Smith en Janet Hubert was dat vaak anders. De ster van de show en de actrice die zijn tante Vivian speelde, hadden het nooit gezellig. Zij vond Smith maar een snotjong en noemde hem zelfs ooit een ‘egomaniac’. Het was dan ook geen verrassing dat Hubert na het derde seizoen vervangen werd door een andere actrice, Daphne Reid. Intussen hebben de twee gelukkig vrede gesloten, op tv uiteraard.

Will Smith en Janet Hubert

1. Johnny Depp en Angelina Jolie

Twee van de meest begeerde sterren van de wereld – zeker in de tijd dat deze luchtige misdaadfilm gemaakt werd – bundelden hun krachten voor The Tourist. Toch voelden de twee voor elkaar weinig liefde. Jolie had graag gezien dat Depp wat langer naar de sportschool was gegaan voordat hij aan deze film begon en was ook geen fan van zijn lange haar. Depp piekerde er niet over om het af te knippen. Tijdens de hele opnameperiode verschanste hij zich zo snel het kon in zijn trailer en kwam er alleen uit om zijn opnames te doen. Klinkt reuze gezellig!

Angelina Jolie en Johnny Depp

Lees verder