• Bridgerton

11 dingen die je moet weten voor je aan Bridgerton seizoen 2 begint

Daphne Bridgerton

Vanaf 25 maart duiken we opnieuw in een wilde zee van mierzoete baljurken en deftige accenten… Het eerste seizoen van de Netflix-serie Bridgerton wist ons door de donkere winter van 2020/2021 heen te loodsen... Tijd voor een nieuw hoofdstuk! Maar voordat je het tweede seizoen gaat bingen, zetten wij graag nog wat handige informatie voor je op een rijtje...

1. 'Man Candy' Regé-Jean Page doet niet meer mee.

Voor het onwaarschijnlijke geval dat je het slechte nieuws nog niet hebt gehoord… Regé-Jean Page, de acteur die we kennen als Simon Basset, 'the Duke of Hastings', zal het tweede seizoen niet opdraven als love interest van hoofdpersoon Daphne Bridgerton. De redenen? Vaag. Er wordt gesproken van "creatieve verschillen"’ tussen Regé-Jean en de producer van de show, Shonda Rhimes.

Regé-Jean
© BrunoPress/Planet Photos

2. Bridgerton is een soort Pride en Prejudice meets Gossip Girl

Lady Whistledown is eigenlijk de Yvonne Coldeweijer van Bridgerton. Maar dan in het tijdperk van geprinte media. Het weelderig 19e-eeuwse kostuumdrama gaat over de intriges en schandalen van de aristocratische families in Regency, Londen. En net als in Gossip Girl kan iedereen meegenieten van al deze juice, door middel van een anoniem roddelrubriekje.

Daphne Bridgerton
© Brunopress

3. Julie Andrews is weer te horen seizoen 2

Het tweede seizoen begint met het warme, bijna porseleinen timbre van Dame Julie Andrews. “Dearest reader, did you miss me?” De stem van Lady Whistledown wordt dus nog steeds ingesproken door de legendarische actrice uit films zoals The Sound of Music, Mary Poppins én – guilty pleasure! – The Princess Diaries.

Julie Andrews
© Brunopress

4. Bridgerton is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn

Ieder boek gaat over een andere telg uit de Bridgerton-familie. In seizoen 2 volgen we dan ook een nieuw liefdesverhaal. Dit keer is Daphne’s grote broer Anthony Bridgerton aan de beurt om Kate Sharma het hof te maken. We zijn benieuwd, vooral omdat Anthony nou niet bepaald lijkt te geloven in de ware liefde…

Bridgerton
© LIAM DANIEL/NETFLIX

5. Voor seizoen 1 werden 7500 kostuums gebruikt

Je kunt als dame natuurlijk niet twee keer dezelfde baljurk aantrekken – dat is not done. Kostuumdesigner Ellen Mirojnick is dan ook helemaal losgegaan op de kleding. In een persconferentie vertelde ze dat er maar liefst 7500 outfits onder haar naaimachine(s) vandaan waren verschenen.

Bridgerton
© Brunopress

6. Seizoen 2 is iets braver dan seizoen 1

Het eerste seizoen van Bridgerton zat barstensvol met sexytime. Er was volgens Cinemablend zelfs een ‘intimiteitscoördinator’ aanwezig om de stomende scènes te regisseren. Volgens een recensie in het NRC schijnt het er in het tweede seizoen iets braver aan toe te gaan, maar krijgen we nog steeds “volop drama en romantiek.”

7. Queen Charlotte hield echt van kleine hondjes

Ben je ook zo’n fan van de ultiem coole Queen Charlotte met haar torenhoge kapsel en fabuleuze outfits? Ze is bedacht door producer Shonda Rhimes, want ze komt niet voor in de boeken. De échte Queen Charlotte was net zo dol op haar pomeriaantjes als Queen Charlotte in Bridgerton.

8. Verder kloppen de historische feiten voor geen meter

Nog zo’n unique selling point van Bridgerton: het niet zo nauw nemen met de werkelijke geschiedvertelling. En dat terwijl er wel historische en culturele experts zijn ingeschakeld om daarmee te helpen. Bridgerton is geen geschiedenislesje, zo veel is duidelijk.

Bridgerton
© LIAM DANIEL/NETFLIX

9. Het huis van de Bridgerton-familie is geïnspireerd op het huis van Lady Diana

Ook al is ze niet meer onder ons, Lady Diana blijft nog altijd een grote influencer. Haar landgoed in Althorp vormde het inspiratiepunt voor het chique optrekje van de prominente familie Bridgerton.

Bridgerton
© Brunopress

10. De liedjes van Ariana Grande en Taylor Swift komen voorbij

Misschien hoorde je hier en daar wel een bekend deuntje in seizoen 1? In Bridgerton worden popsongs regelmatig in een klassiek jasje gestoken.

11. Bridgerton heeft een Emmy Award voor ‘beste haardracht’

Van de 12 Emmy Award-nominaties heeft de Netflix-serie er één mogen verzilveren: die van Outstanding Period and/or Character Hairstyling. De schrijvers hadden volgens Goodehousekeeping het kapsel van Beyoncé als inspiratiepunt voor Queen Charlotte, de haardracht van Audrey Hepburn in gedachten voor Daphne Bridgerton. De lokken van Elizabeth Taylor dienden dan weer als inspiratie voor Lady Featherington.

Bridgerton
© Brunopress

Het tweede seizoen van Bridgerton is vanaf 25 maart te zien op Netflix.