Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Crown Landscape

The Crown

4 seizoenen/Reeks

/

Link delen met vrienden

Het leven van prinses Elizabeth verandert in een keer wanneer ze gekroond wordt tot koningin van Engeland. Niet iedereen vindt haar geschikt voor zo een belangrijke functie en ze wordt tegengewerkt van allerlei kanten.

Seizoen 1

10 afleveringen

 • Seizoen 1 Landscape

  Wolferton Splash

  De jonge prinses Elizabeth trouwt met prins Philip. De gezondheid van koning George VI verslechtert, en Winston Churchill wordt voor de tweede keer tot premier gekozen.

 • Seizoen 1 Landscape

  Hyde Park Corner

  Koning George is te ziek om te reizen. Elizabeth en Philip bezoeken Commonwealth-landen op vier continenten. Partijleiders proberen Churchill te ondermijnen.

 • Seizoen 1 Landscape

  Windsor

  Nu Elizabeth een nieuwe rol krijgt, tracht Philip enige macht te behouden. Churchill wil de kroning uitstellen. De in ongenade gevallen broer van koning George arriveert.

 • Seizoen 1 Landscape

  Act of God

  Als dichte rook Londen dagenlang platlegt en een ernstig gevaar voor de gezondheid vormt, maakt Churchills passiviteit hem kwetsbaar voor zijn politieke vijanden.

 • Seizoen 1 Landscape

  Smoke and Mirrors

  Elizabeth verwerpt het protocol en stelt Philip aan om haar kroning te coördineren, maar zijn ideeën leiden tot conflicten. De hertog van Windsor keert terug naar Londen.

 • Seizoen 1 Landscape

  Gelignite

  Margaret en Peter komen naar Elizabeth met een verzoek. Als een koninklijk schandaal op het punt staat openbaar te worden, grijp de koningin-moeder in.

 • Seizoen 1 Landscape

  Scientia Potentia Est

  Terwijl de Sovjets waterstofbom testen, kampen Churchill en Eden met gezondheidsproblemen. Elizabeth is boos over haar ontoereikende opleiding en huurt een leraar in.

 • Seizoen 1 Landscape

  Pride & Joy

  Elizabeth en Philip gaan op een uitputtende wereldreis. Margaret neemt een deel van de officiële taken van haar zus over en probeert de boel te verlevendigen.

 • Seizoen 1 Landscape

  Assassins

  Als de spanning oploopt tussen Philip en Elizabeth brengt ze tijd door met haar oude vriend Porchey. Churchills portret wordt geschilderd voor zijn 80e verjaardag.

 • Seizoen 1 Landscape

  Gloriana

  Margaret en Peter worden herenigd, maar er staat nog een obstakel in de weg. Elizabeth wordt verscheurd tussen haar plicht als koningin en haar liefde voor haar zus.

Meer over The Crown

Regie

Cast

Helena Bonham-Carter

Tobias Menzies

Matt Smith

...

Facts

Verenigd Koninkrijk