Welke films draaien er vanaf woensdag in de bioscoop?

Door Redactie
Spider-Man: No Way Home, West Side Story, The Matrix Resurrections

Yes! We mogen weer na de bioscoop! Maar wat draait er eigenlijk op het grote scherm vanaf woensdag 25 januari? Wij hebben de grootste titels op een rijtje gezet.

Spider-Man: No Way Home (2021)

Nederlandse Marvel-fans hebben hun best gedaan om de spoilers van Spider-Man: No Way Home te vermijden, maar vanaf woensdag is dat niet meer nodig en kan iedereen meepraten over het nieuwste avontuur van Peter Parker (Tom Holland). De jonge held wil dat Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) hem een dienst bewijst door mensen te laten vergeten dat hij Spider-Man is, dat gaat helemaal fout. 

West Side Story (2021)

Toen West Side Story uitkwam, werd de film overschaduwd door Spider-Man: No Way Home en dat is jammer, want het is een hele mooie musical, die trouw blijft aan het origineel en een lust is voor het oog. Het verhaal speelt zich af in het New York van 1957 en draait om de verboden liefde tussen Maria (Rachel Zegler) en Tony (Ansel Elgort).

Alles op Tafel (2021)

Deze Nederlandse dramafilm begint zo gezellig met een etentje, maar dan besluit iemand een gevaarlijk spelletje te spelen. De dinerende vriendengroep spreekt af dat ieder berichtje wordt voorgelezen en je kunt raden dat zo een riskant plan natuurlijk fout moet gaan. Geheimen komen boven water en de frustraties nemen steeds meer toe.

The Matrix Resurrections (2021)

Dit vierde deel in de Matrix-filmreeks zou dé film van 2021 moeten worden en toen kwam de lockdown... Begin 2022 goed met deze spectaculaire sciencefictionfilm waarin Keanu Reeves na 18 jaar weer schittert als scifi-superheld Neo. Hij worstelt met herinneringen aan de Matrix en moet zich opnieuw afvragen wat de werkelijkheid is en wat niet. 

The King’s Man (2021)

Het derde deel van de Kingsmen-trilogie is geen vervolg, maar een prequel. Voor deze actieknaller gaan we terug in de tijd om te zien hoe de geheime dienst Kingsmen is ontstaan en hoe gevaarlijk de allereerste missies waren. Wanneer een aantal superschurken samenkomen om miljoenen mensen af te maken, moet een groepje gentlemen de wereld redden.

Nightmare Alley (2021)

Dit is de nieuwste film van topregisseur Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, Hellboy) en voor de gemiddelde filmliefhebber is dat genoeg reden om direct een bioscoopticket te kopen. Met deze mysterieuze thriller, waarin Bradley Cooper een oplichter speelt, geeft del Toro zijn eigen draai aan de klassieke film noir.

Sing 2 (2021)

In de originele versie wordt de stem van koala Buster Moon ingesproken door superster Matthew McConaughey en in de Nederlandse versie hoor je Fedja van Huêt als de muzikale ondernemer. Om zichzelf te bewijzen tegenover een kritische talentenscout verzamelt Buster alle zingende dieren om een grote show op te voeren in Redshore City. Om verzekerd te zijn van succes heeft hij de hulp nodig van een gepensioneerde rocker.

No Time to Die (2021)

Grote kans dat je de laatste James Bond-film met Daniel Craig al hebt gezien, maar om de opening van de bioscopen te vieren, kun je deze topfilm nog een keertje kijken. Bond is met pensioen totdat hij wordt aangevallen door een mysterieuze vijand en weer in actie moet komen. Terug bij MI6 ontdekt hij dat er een hele nieuwe 007 rondloopt. 

Deze films draaien vanaf woensdag 24 januari ook in Pathé, Kinepolis of je lokale arthouse cinema.

The French Dispatch (2021)

House of Gucci (2021)

Encanto (2021)

My Hero Academia: World Heroes' Mission (2021)

Licorice Pizza (2021)

Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain (2021)

Amélie (2001)

Captain Nova (2021)

En Attendant Bojangles (2021)

Persona Non Grata (2020)

The Truffle Hunters (2020)