Joaquin Phoenix in Joker op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix in Joker op Netflix

Nu op Netflix: Joaquin Phoenix op zijn best in Joker

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed nieuws voor de fans van Joker: deze intense misdaadfilm gebaseerd op de klassieke Batman-schurk staat sinds vandaag ook op Netflix!

De Joker is misschien wel de beroemdste stripschurk aller tijden. In deze grimmige misdaadfilm van Todd Phillips (The Hangover) krijgt deze krankzinnige aartsvijand van Batman eindelijk het oorsprongsverhaal dat hij verdient. Acteerkanon Joaquin Phoenix speelt de rol van Arthur Fleck, een zonderlinge outsider in Gotham City die droomt van een carrière als stand-up comedian. Wanneer deze droom echter uiteenspat, neemt zijn leven een duistere wending…

R-Rated

Natuurlijk waren de verwachtingen voor Joker hooggespannen, maar niemand zag aankomen dat dit misdaaddrama zo’n enorme hit zou worden. De film bracht ruim een miljard dollar in het laatje. Daarmee is Joker nog altijd de succesvolste R-rated film aller tijden. Geen wonder dat er al snel gesproken werd over een mogelijke sequel.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Spraakmakend

Ook de critici waren over het algemeen erg enthousiast. Joker werd genomineerd voor niet minder dan elf Oscars, waaronder beste film en beste regisseur.  Niet geheel verrassend werd de intense titelrol van Joaquin Phoenix beloond met een Academy Award. Dankzij Netflix kunnen we deze spraakmakende stripverfilming weer helemaal opnieuw beleven!

Lees verder