Locke and Key Seizoen 1 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Locke and Key Seizoen 1 op Netflix

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Netflix knalt ook in februari lekker door met nieuwe content! Dat betekent dat je dit weekend weer genoeg te kijken hebt. We noemen bijvoorbeeld Locke & Key, In The Heart Of The Sea en The Pharmacist. Nieuwsgierig naar de rest van de maand? Bekijk dan dit complete overzicht met films en series die in februari naar Netflix komen.

Series

Locke & Key: seizoen 1

In de horrorserie Locke & Key vertrekken drie kinderen - na de gruwelijke moord op hun vader - met hun moeder naar hun voorouderlijk landhuis. Dit gigantische Keyhouse zit vol met mysterieuze sleutels die je krachten kunnen geven. De kinderen gaan natuurlijk op onderzoek uit! Dat trekt echter wel de aandacht van een demon die deze magische sleutels ook graag wil hebben… Benieuwd naar deze Netflix-serie? Lees hier alles dat je moet weten voor je Locke & Key gaat kijken.

The Pharmacist: seizoen 1

De documentaireserie The Pharmacist vertelt over Dan Schneider. Deze apotheker besluit het verdriet om het verlies van zijn zoon in te zetten in de strijd tegen de opiatencrisis. Anders dan veel mensen denken, gaat het namelijk lang niet altijd om verboden middelen zoals heroïne, maar vaak juist om gewone legale pijnstillers. Met The Pharmacist heeft de opiatencrisis een gezicht gevonden. Meer food for thought nodig? Check dan deze 10 mind-blowing Netflix-documentaires.

Who Killed Malcolm X?: seizoen 1

Met Who Killed Malcolm X? haalt Netflix een true crime-documentaire binnen. In deze documentaireserie over de Afro-Amerikaanse leider zie je niet eerder vertoonde interviews en archiefbeeld. Ook wordt er gesproken met een van de mannen die veroordeeld is voor de moord op Malcolm X. De maker van Who Killed Malcolm X? plaatst namelijk vraagtekens bij het politieoptreden en de gang van zaken in de rechtszaal. Voor meer true crime, wijzen we je graag op dit lijstje met documentaires.

My Holo Love: seizoen 1

Helemaal klaar met al die Amerikaanse tv? Misschien is My Holo Love dan wat voor je! In deze romantische Koreaanse serie vindt een eenzame vrouw onverwacht de liefde. Ze vormt namelijk een (h)echte band met een hologram dat er precies zo uitziet als zijn briljante maker. PS Aangezien het alweer bijna Valentijnsdag is, heb je misschien ook wel belang bij deze fijne (maar cheesy) romcoms op Netflix.

Films

In The Heart Of The Sea

In 1819 vaart de walvisjager Essex uit. Het schip begint aan een reis van 2,5 jaar. Het doel? Jagen op potvissen in de zuidelijke Grote Oceaan. Het schip wordt echter in 1820 tot zinken gebracht. De dader blijkt een gigantisch grote walvis met een bijna menselijke wraakzucht… Aangezien de schipbreukelingen zich op dat moment meer dan 1200 mijl uit de kust bevinden, weten de overlevenden pas na 90 dagen aan land te komen. Bonusfeitje: deze scheepsramp zou de inspiratie vormen voor het boek Moby-Dick.

Horse Girl

Het buitenbeentje Sarah (Alison Brie) houdt enorm van knutselen, paarden én bovennatuurlijke misdaadseries… Ze leidt een eenvoudig, maar eenzaam leven. Dat verandert echter wanneer de scheidslijn tussen haar dromen en de echte wereld vervagen. Sarah vindt het in ieder geval erg lastig om de werkelijkheid nog helder te zien. Netflix belooft ons met Horse Girl een duistere, maar humoristische film.

The 15:17 to Paris

Op 21 augustus 2015 ontdekken drie Amerikaanse mannen dat er een terrorist aanwezig is aan boord van de Thalys van Amsterdam naar Parijs. De man is bewapend met een AK-47 om een aanslag te plegen in de Franse hoofdstad. De drie besluiten in te grijpen. In The 15:17 to Paris wordt het levensverhaal van deze mannen verteld. Vanaf hun jeugd tot aan het moment dat ze de terrorist weten te stoppen.

Ready Player One

De tiener Wade Watts probeert van zijn saaie bestaan weg te vluchten door zo vaak mogelijk in te loggen op OASIS. In deze virtuele utopie kunnen gebruikers alternatieve levens leiden. Als de maker van OASIS komt te overlijden, stelt hij zijn fortuin beschikbaar aan de winnaar van een competitie. Uiteraard schrijft Wade zich ook in! Helaas moet hij het daarbij wel opnemen tegen grote bedrijven en tegenstanders die er alles aan doen om de schat het eerst te vinden...

Lees verder