Recensie Rennervations – 'Jeremy Renner verveelt zich in z’n eigen realityserie'

Jeremy Renner kwam op Nieuwjaarsdag onder een sneeuwploeg terecht en dat kostte hem bijna het leven. Dat maakt zijn eigen realityshow Rennervations een stuk interessanter, ook al is het een matige Pimp My Ride-variant waarin overheidsvoertuigen worden omgebouwd voor goede doelen.

Rennervations
© Disney

De Marvel-acteur kwam op de rode loper met een wandelstok. Dat was z’n doel om te halen voordat de vierdelige Disney+ serie lanceerde. Daarna stapte hij wel gauw in een invalidescooter voor de rest van de première. Feit is dat we op een haartje na de no-nonsense Hawkeye-ster verloren hadden.

Voor het ongeluk

Rennervations is opgenomen voor het ongeluk en nergens wordt het genoemd. Toch hangt de schaduw over de vier afleveringen heen en Disney lijkt nét iets meer tijd te nemen om Jeremy Renner over z’n jeugdherinneringen te laten praten. Zijn die heel boeiend? Nope, een gênante bandfoto en een schooloptreden in De Tovenaar van Oz leveren geen origineel verhaal op.

Jeukerig Disney

Het jeukerige Disney-sausje wordt ook over Rennervations gegoten: iedereen is opgewekt, altijd inspirerend en er wordt geplaagd maar niet té hard. Jeremy heeft het er zichtbaar moeilijk mee soms en dat is heel interessant om te zien. Van houterige interviews met de mensen die de omgebouwde voertuigen gaan gebruiken, tot een tenenkrommend gesprek met Vanessa Hudgens (want natuurlijk zijn er beroemde gasten). Hij verveelt zich in z’n eigen show… en dat werkt.

De tekst gaat verder onder de trailer

Jeremy Renners passies

Jeremy Renners ogen lichten pas echt op zodra hij een instrument in de buurt heeft, of als hij brainstormt met z’n werkploeg over de voertuigen. De acteur is muzikant en sleutelaar, maar het zware en interessantste werk wordt door anderen gedaan. Hoe transformeer je een bus in een opnamestudio voor muziekkinderen? Of een dansstudio? Of een mobiele waterzuiveringsinstallatie voor een Indiaans dorp? Het bouwen krijgt de meeste aandacht en levert de mooiste verhalen op.

Soms nors

Rennervations heeft een leuke wisselwerking met de soms norse Jeremy Renner, die uiteraard de voertuigen doneert aan de goede doelen. Overigens wordt die vraag nooit beantwoordt: waarom bezit Jeremy Renner in godsnaam honderden afgedankte overheidsvoertuigen?

Conclusie

Rennervations is een interessante combinatie van een gepassioneerd team dat voertuigen ombouwt voor het goede doel, en een ongemakkelijke Jeremy Renner die zich vaak lijkt te vervelen. Je komt zo veel te weten over wie deze Marvel-ster is en wat z’n echte passies zijn, zoals muziek maken, sleutelen en voertuigen verzamelen.

Rennervations staat op Disney+.

Meer van Disney+