Recensie Daisy Jones & The Six – ‘Fijne dramaserie met lekkere muziek, maar tien afleveringen is té lang'

We zouden uren naar hun fijne seventies-muziek kunnen luisteren, maar hebben geen tien afleveringen nodig voor het verhaal van Daisy Jones & The Six.

Daisy Jones & the Six

In de jaren zeventig is zangeres Daisy Jones (Riley Keough) net zo hard op zoek naar een hit als de band The Six. De oplossing is een samenwerking, maar die verloopt niet bepaald soepel, omdat de band al een zanger heeft. En deze Billy Dunne (Sam Claflin) heeft er geen trek in om zijn plaats af te staan aan zo’n onervaren grietje.

De gebruikelijke seks, drugs & rock ’n’ roll

We horen aan het begin van de Amazone Prime-serie al dat de groep uit elkaar zal vallen, want Daisy Jones & The Six is opgezet als een reportage, waarin twintig jaar later wordt teruggeblikt en de bandleden voor het eerst praten over wat er misging. We hebben dat alleen zelf al snel door, want het is het gebruikelijke spul: seks, drugs & rock ’n’ roll.

De tekst gaat verder onder de trailer

Ze heeft het zangtalent van opa Elvis

De documentaire-aanpak van Daisy Jones & The Six komt heel authentiek over en de leut wordt verhoogd doordat de acteurs zelf zingen – en ze doen dat allebei zo goed dat we best een heel concert van ze zouden willen bijwonen. Bij Keough is het zangtalent niet geheel verrassend aangezien zij de kleindochter van de legendarische Elvis Presley is.

Inspiratie van de band Fleetwood Mac

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid, die zich weer liet inspireren door de levensloop van de band Fleetwood Mac. De ‘interviews’ tussendoor moeten het misschien echter laten lijken, maar onderbreken vooral het verhaal en voegen weinig toe. Dat is extra jammer, omdat Daisy Jones & The Six vooral het bekende pad volgt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Daisy Jones & the Six
© Prime Video

Volop zwelgen in seventies nostalgie

Billy is getrouwd, met kind, en Daisy is het rebelse probleemgeval, maar zodra ze beginnen te bekvechten, zit je te wachten op hun eerste zoen. Dat is geen spoiler, want we hebben dit soort verhalen al vaker gezien en daardoor trekken die tien afleveringen zich best lang. Tenzij je wil zwelgen in seventies nostalgie, want dan kun je met Daisy Jones & The Six je lol op.

Conclusie

Gelukkig heeft de dramaserie Daisy Jones & The Six een fijne seventies vibe, goede acteurs en puike muziek, want ze zingen weer het bekende liedje van een band die uit elkaar valt door seks, drugs en rock ’n’ roll .

Daisy Jones and The Six is te zien op Prime Video.

Meer van Prime Video