Netflix Original Sexy Beasts

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix Original Sexy Beasts

Recensie Sexy Beasts – Deze beesten moeten zo snel mogelijk terug hun hok in

|
|

Laatste update:

De realityshows van Netflix zijn verrassend leuk, maar dat geldt niet voor Sexy Beasts. Deze mix tussen First Dates en The Masked Singer slaat de plank volledig mis met angstaanjagende make-up en een gebrek aan diepgang.

Reality tv doet het nog steeds goed: Videoland zendt een nieuw seizoen van De Bachelor uit en de opnames van een nieuwe reeks Temptation Island zijn weer begonnen. Netflix heeft ook veel succes met The Circle en Too Hot To Handle, maar wilde alsnog het wiel opnieuw uitvinden en komt met Sexy Beasts.

Dolfijnen en duivels

Het idee is simpel: Eén single mag met drie personen op date. Maar om ervoor te zorgen dat ze een diepere connectie ontwikkelen zijn het gezicht en andere zichtbare lichaamsdelen van iedere kandidaat verborgen achter een muur van special effects make-up. De kandidaten zijn onder andere uitgedost als otters, dolfijnen, duivels en aliens. Het moet cute zijn, maar het resultaat doet denken aan horrorklassieker The Island of Dr. Moreau

Angstaanjagende make-up

Natuurlijk is die make-up indrukwekkend. Toch is het niks vergeleken met de kostuums in kijkcijferhit The Masked Singer. Daar zijn de pakken prachtig, pluizig en leuk. In Sexy Beasts zijn de singles alles behalve knuffelbaar en veel van de maskers zijn angstaanjagend. Vooral die dolfijn, we hebben nog steeds nachtmerries…

Recensie Sexy Beasts – Deze beesten moeten zo snel mogelijk terug hun hok in

Niet zo spannend als The Masked Singer

Het leuke aan The Masked Singer is dat je kunt raden wie erin zitten. De makers zetten je zelfs expres op het verkeerde been. Die nieuwsgierigheid en speculatie over wie achter de make-up schuilt, mist in Sexy Beasts. Logisch ook, want het zijn onbekenden, maar daardoor kan het je weinig schelen wie zich letterlijk en figuurlijk voor aap zet.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Sexy singles

Sexy Beasts zou nog gered kunnen worden als de deelnemers een belangrijke les zouden leren, maar achter die doodenge maskers schuilen de gebruikelijke sexy singles. Het ondermijnt compleet de boodschap achter het programma! Was het niet de bedoeling dat mensen verliefd zouden worden op het innerlijk van hun date, ongeacht hun looks? Nu eindigen de deelnemers alsnog met een sexy babe of knappe hunk. 

Recensie Sexy Beasts – Deze beesten moeten zo snel mogelijk terug hun hok in

Weinig diepgang

Is de datingshow op zichzelf dan wel interessant, zonder de creepy maskers? Eigenlijk ook niet. De gemiddelde aflevering duurt maar 20 minuten en daardoor ligt het tempo hoog, met als gevolg dat je weinig mee krijgt van de dates en de connecties die de kandidaten opbouwen. De singles leren om niet zo oppervlakkig te zijn, maar die diepgang is niet terug te zien in de afleveringen. Dat doet een serie als Lang Leve de Liefdeeen stuk beter

Conclusie

Het is een mysterie voor wie deze realityserie gemaakt is, want zelfs furries worden hier niet blij van. Wie een leuke verkleedpartij wil zien, kan beter The Masked Singer terugkijken. En als je zoekt naar een leuke datingshow: houd het lekker bij First Dates met die heerlijke cheesy liefdesspreuken. Netflix mag allesbehalve apetrots zijn. Deze beesten moeten zo snel mogelijk weer terug hun hok in.

Recensie Sexy Beasts – Deze beesten moeten zo snel mogelijk terug hun hok in

Sexy Beasts is te zien op Netflix.

Lees verder