Recensie Murder Mystery 2 – 'De comedy is geen hoogvlieger, maar Adam Sandler en Jennifer Aniston zijn opnieuw een leuk stel'

Adam Sandler en Jennifer Aniston waren een geslaagde combo in Murder Mystery en ook in het vervolg leveren ze een prima comedy af die vooral qua budget eruit springt op Netflix.

Murder Mystery 2
© Scott Yamano/Netflix

Het uitgebluste stel Nick en Audrey losten in de eerste film een internationaal moordmysterie op en dat smaakte naar meer. Helaas blijken de twee waardeloze privédetectives te zijn en hun jonge bureautje gaat bijna ten onder. Heel toevallig kunnen ze weer aan de bak als er tijdens de bruiloft van een rijke vriend iemand ontvoert wordt.

De tekst gaat verder onder de trailer

Platte humor en goede actie

Omdat het ze zo goed uitkomt zijn Nick en Audrey hoofdverdachten volgens de internationale topdetective Miller (Mark Strong). Echt ruimte voor meer intrige is er niet want Murder Mystery 2 gaat met name voor de platte humor en de verrassend goede actie. Adam Sandler en Jennifer Aniston schreeuwen de helft van hun teksten alsof het een klucht is, terwijl de rest van de filmcast zichzelf wat serieuzer neemt. Dat werkt niet altijd maar wel vaak genoeg dat de comedy lekker voortkabbelt. Het helpt daarbij dat de twee hoofdrolspelers goede chemie met elkaar hebben.

Achtervolging door de Parijse straten

Het budget voor het vervolg is hoger, dus verwacht meer exotische locaties en actiescènes. Zo is er een Indiase bruiloft met knappe dansscène en een prima achtervolging in een busje door de Parijse straten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Recensie Murder Mystery 2
© Scott Yamano/Netflix

Gekke detectiveduo

Halverwege gooit Murder Mystery 2 alle pretentie van een spannend moordcomplot het raam uit. Je kan niet anders dan lachen om de vergezochte plottwists die naar een hysterische conclusie leiden. Een hoogvlieger wordt Murder Mystery 2 nooit, en toch kijk je op het eind uit naar een mogelijke derde film met dit gekke detectiveduo.

Conclusie

Murder Mystery 2 kijkt prima weg als comedy, en Adam Sandler en Jennifer Aniston zijn gewoon een ontzettend leuk stel. Het hogere budget helpt vooral de prima actiescènes al zul je zelden écht schuddebuiken van het lachen.

Murder Mystery 2 staat op Netflix.

Meer van Netflix