Recensie Love Again – 'Céline Dion is de enige reden om deze saaie en mierzoete romcom te kijken'

Wie wil er nou niet vrienden zijn met Céline Dion? Het lukt hoofdrolspelers Priyanka Chopra Jonas en Outlander-hunk Sam Heughan, maar dat is dan ook het enige positieve dat we over Love Again kunnen zeggen.

Love Again
© Sony Pictures

Love Again is een romantische comedy gebaseerd op de Duitse roman SMS für Dich van Sofie Cramer. Belangrijk om te weten omdat je soms tijdens het kijken vermoedt dat een A.I. het script heeft geschreven. Misschien dat daarom Céline Dion en haar indrukwekkende liedjes zijn toegevoegd aan Love Again. De koningin van de power ballads speelt haarzelf als een lekker gek mens, die twee cynische tortelduifjes probeert te koppelen.

De tekst gaat verder onder de trailer van Love Again

Liefdeslessen van Céline Dion

Priyanka Chopra Jonas (ook te zien in actieserie Citadel) speelt Mira Ray, wiens verloofde twee jaar geleden bij een ongeluk overleed. Ze start daarom met het sms’en van haar gevoelens naar het oude nummer van hem, maar die is inmiddels overgenomen door journalist Rob Burns (Sam Heughan). Hij voelt een connectie met haar poëtische mijmeringen en werkt ondertussen aan een interview met Céline Dion. De zangeres prikt echter door z’n cynische vragen over mierzoete zangteksten heen met de beschuldiging: “Jij weet helemaal niet wat liefde is”. En zo moedigt zij hem aan om achter Mira aan te gaan. Alleen wanneer vertelt Rob zijn nieuwe liefde dat hij haar berichtjes heeft ontvangen en gelezen?

Een voorspelbare romcom

Als je de rest van Love Again al durft te raden, doe gerust, de kans is groot dat je gelijk hebt. Nu zijn romcoms zelden een schatkamer aan originaliteit, maar aan de afwerking van Love Again scheelt ook veel. Mira en Rob zijn een schattig stel samen, wat het zo jammer maakt dat hun dialogen soms tergend cliché zijn. Ook de humor – met name van de zogenaamd grappige bijpersonages – is belegen en al tig keer beter gedaan in andere romcoms.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Love Again
© Sony Pictures

Céline Dion weet raad met foute grappen

Eigenlijk kan alleen Céline Dion deze mierzoete romcom goed verkopen. Ook al speelt ze haarzelf, ze brengt een spontaniteit naar de rol waardoor elke scène blijft plakken. En zelfs de foute grappen werken op de manier hoe zij ze brengt. Voor de emotionele snaar wordt ook een parallel getrokken met Mira’s pijn, omdat het Céline’s eerste concerttoer is sinds haar echtgenoot Réné Angélil overleed, Maar zelfs het hele oeuvre van Céline Dion als soundtrack, en Sam Heughan die het in een scène onder de douche mee blèrt, kunnen niet voorkomen dat Love Again originaliteit en vooral pit mist. Mierzoet zoals de muziek van Céline, alleen zonder de ziel.

Conclusie

Céline Dion verdient een betere romcom. Niet alleen omdat haar muziek tot de meest romantische op aarde hoort, ze kan zelf ook behoorlijk goed spelen en is zelfs het hoogtepunt van Love Again. Hoofdrolspelers Priyanka Chopra Jonas en Sam Heughan doen hun best maar komen er bekaaid vanaf met saaie dialogen en nog saaiere grappen.

Love Again draait in de bioscoop.

Nog meer bioscoopfilms

Love Again

Love Again
Cast
Sam Heughan, Priyanka Chopra, Céline Dion