De cast van Doogie Kamealoha, M.D.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van Doogie Kamealoha, M.D.

Recensie Doogie Kamealoha, M.D. - Een sprankelende tienerserie voor het hele gezin

|
|

Laatste update:

Disney+ kijk je voornamelijk voor het jeugdsentiment, maar met de sprankelende tienerserie Doogie Kamealoha, M.D. heb je er nog extra een reden bij.

Deze recensie is gebaseerd op de eerste 2 afleveringen.

Neil Patrick Harris kennen we als Barney Stinson uit How I Met Your Mother, maar hij begon zijn carrière als kindster in ziekenhuisserie Doogie Howser, M.D. Van deze hit uit de vroege jaren negentig heeft Disney+ een remake gemaakt. Dat voorspelt zelden iets goeds, maar Doogie Kamealoha, M.D. is geen slappe kopie en geeft een frisse draai aan het verhaal. 

Geniale dokter

Het uitgangspunt van deze remake is hetzelfde. Lahela Kamealoha (Peyton Elizabeth Lee) is net zoals Douglas Howser een superslimme tiener die als arts werkt in het ziekenhuis. Daar houdt de vergelijking ook op. Lahela is naast een geniale dokter vooral een zestienjarig meisje dat hetzelfde leven wil leiden als haar leeftijdsgenoten. Ze wil gewoon normaal zijn, maar dat is lastig wanneer ze ieder moment opgeroepen kan worden voor een operatie. Het helpt ook niet dat Lahela’s overbezorgde moeder haar leidinggevende is in het ziekenhuis.
Recensie Doogie Kamealoha, M.D. - Een sprankelende tienerserie voor het hele gezin

Humor en drama

Door dit uitgangspunt weet je als kijker gelijk waar je aan toe bent. De gebeurtenissen in het ziekenhuis zijn een voedingsbodem voor een lichte dosis drama en Lahela’s thuissituatie zorgt voor de nodige humor. De dosering van serieuze verhaallijnen en luchtige momenten is goed in balans en houdt alles licht verteerbaar. De cast is daarnaast ook erg fijn en weet de juiste snaar te raken.

Met name hoofdrolspeelster Peyton Elizabeth Lee is een genot om naar te kijken. Zij overtuigt als jong genie en gooit moeiteloos met medische termen. Maar ze is net zo sterk als onzekere tiener, die op een wetenschappelijke manier probeert te ontdekken of een knappe jongen haar nou wel of niet leuk vindt. Zij krijgt sterk tegenspel van Kathleen Rose Perkins die als dr. Clare Hannon tegelijk haar strenge baas is én liefdevolle helikoptermoeder.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Grappen voor het hele gezin

Doogie Kamealoha, M.D. is gemaakt voor een jong publiek en de humor is ongelooflijk braaf. Meestal zorgt familievriendelijke humor voor een glimlachje, maar deze tienerserie heeft een aantal sterke grappen in petto. Ronnie Chieng, nu ook te zien in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, heeft een hele leuke bijrol als arrogante hartchirurg en de mannelijke familieden van Lahela zijn er vooral om je te laten lachen. Daarnaast zorgt hyperactieve BFF Steph (Emma Meisel) regelmatig voor hilarische momenten.

Toch is er wel een kritiekpuntje. Los van het uitgangspunt verschilt de Disney Original weinig van andere ziekenhuisseries. Lahela is net zo slim als Shaun uit The Good Doctor, haar relatieproblemen zouden niet misstaan in Grey’s Anatomy en wanneer zij een mysterieuze ziekte moet behandelen, is ze net zo'n speurneus als dr. Gregory House.

Recensie Doogie Kamealoha, M.D. - Een sprankelende tienerserie voor het hele gezin

Conclusie

Doogie Kamealoha, M.D. is een sprankelende tienerserie voor het hele gezin. De familievriendelijke humor is oprecht grappig en het beetje drama zorgt voor diepgang. Peyton Elizabeth Lee is daarnaast een hele charmante hoofdrolspeelster, waardoor je snel vergeet dat deze Disney+ Original de zoveelste ziekenhuisserie is.

Recensie Doogie Kamealoha, M.D. - Een sprankelende tienerserie voor het hele gezin

Lees verder