Being the Ricardos

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Being the Ricardos

Recensie Being the Ricardos – Een enge Nicole Kidman in een fijne film

|
|

Laatste update:

Misschien wist je al dat ‘fifties’-komiek Lucille Ball knettergrappig was, maar in Being the Ricardos laat Nicole Kidman zien dat die ‘Lucy’ nog ettelijke graden toffer was.

Voor wie nog nooit van Lucille Ball heeft gehoord, wordt aan het begin van de film Being the Ricardos even duidelijk gemaakt hoe populair zij in de jaren vijftig was. Daarna krijg we te zien hoe Ball haar giga-succes gebruikte om met haar comedyserie I Love Lucy een aantal mijlpalen in de tv-wereld te vestigen. Girlpower nog voordat het woord werd uitgevonden!

Een feest van beroemde afleveringen en lekkere roddels

Voor mensen die Lucille Ball en haar hitserie al kennen, is Being the Ricardos een feest van herkenning. We volgen Ball (Nicole Kidman) en haar man Desi Arnaz (Javier Bardem) zowel op de set van I Love Lucy, waar een aantal beroemde afleveringen voorbijkomen, als in hun privéleven, waar de media toen al verlekkerd allerlei roddels de wereld insmeet.

Recensie Being the Ricardos – Een enge Nicole Kidman in een fijne film

Nicole Kidman lijkt nu helemaal niet meer op zichzelf

Voor zowel kenners als nieuwkomers is het even wennen om Nicole Kidman in de hoofdrol te zien. De actrice, die er normaal al uitziet of ze teveel make-up op heeft gesmeerd, krijgt in Being the Ricardos helemaal een eng gezicht. Ze hebben iets gedaan om haar ogen boller (en enger!) te maken en daardoor lijkt ze niet méér op Lucille, maar nog minder op zichzelf.

Mannen in pakken denken dat ze de baas zijn - not!

Gelukkig zijn Javier Bardem en de andere acteurs, waaronder weer een lekker mopperige J.K. Simmons, dat soort ellende bespaard gebleven - en we genieten er heus niet minder om. In Being the Ricardos leven we mee met Lucy’s gevecht tegen allerlei mannen in pakken, die haar proberen vertellen hoe ze haar werk moet doen - en merken hoe moeilijk dat was.

Recensie Being the Ricardos – Een enge Nicole Kidman in een fijne film

Je gaat bijna geloven dat je naar de echte mensen kijkt

Behalve aan Kidmans gezicht, is het ook even wennen aan het heen en weer gezap in Being the Ricardos. We springen niet alleen door Lucille's leven maar ook naar het heden, waarin de schrijvers van haar show commentaar geven op die tijd. De reden daarvan is niet helemaal duidelijk - al wordt het wel geloofwaardig gedaan; je gelooft bijna dat het inderdaad die schrijvers zijn.

De grootmeester laat weer even zien waarom hij dat is

Het scheelt natuurlijk dat Being the Ricardos is geschreven en geregisseerd door grootmeester Aaron Sorkin (Oscar voor The Social Network en vele nominaties voor The Trial of the Chicago 7) waardoor zijn sterke teksten ook als zodanig worden gebracht. Het verhaal is even onderhoudend als meeslepend en je krijgt meteen zin om meer van Lucy’s serie te gaan kijken en om meer te gaan lezen over Lucy’s leven.

Recensie Being the Ricardos – Een enge Nicole Kidman in een fijne film

Conclusie

De film Being the Ricardos vertelt een interessant verhaal over het leven van Lucille Ball en haar bekendste werk I Love Lucy, nog steeds een van de populairste comedyseries aller tijden. Afgezien van Nicole Kidmans enge Lucy-smoel, zijn de acteurs om te smullen, net als de ijzersterke teksten van de grote Aaron Sorkin.

Recensie Being the Ricardos – Een enge Nicole Kidman in een fijne film

Being the Ricardos is te zien op Amazon Prime

Nicole Kidman was eerder al goed op dreef in The Undoing en Javier Bardem is straks te zien in The Little Mermaid en tot die tijd is er weer heel wat leuk nieuw spul te ontdekken en te kijken op Amazone Prime.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder