Recensie All Inclusive – 'De romcom is tot in de puntjes verzorgd en zit bomvol vermaak'

Ruim op tijd voor de zomervakanties brengt All Inclusive de verschrikkingen van een tropisch vakantieresort naar het witte doek. En net als die all inclusive resorts ben je er sneller op uitgekeken dan verwacht.

All Inclusive

Tibor Lukács en Jennifer Hoffman spelen het uitgebluste stel Jacco en Sylvie. Met hun twee tienerkinderen besluiten ze een allerlaatste familievakantie te vieren in een luxe resort op Bonaire. Gelijk al bij aankomst smijt Jacco met koffers en vloekt in het rond omdat alles tegenzit. Sylvie legt een bommetje neer: ze wil een tijdje uit elkaar.

Enorme hufter

All Inclusive volgt de vakantie van het gezin met een fijne mix van drama en humor. Tibor speelt Jacco voor het grootste deel als een enorme hufter met een nog grotere midlife crisis. Hij snauwt naar zijn vrouw dat alles haar schuld is, verwijt zijn dochter Loïs (Aiko Mila Beemsterboer) dat ze zich te bloot kleedt, en vindt dat zijn zoon Bink (Bing van Son) zich te vrouwelijk gedraagt.

Spiegel

De film dreigt door het onaangename hoofdpersonage zelfs te ontsporen maar redt hem uiteindelijk op tijd met wat komische taferelen. Ook Frank Lammers brengt tussendoor de nodige humor, als een permanent dronken vader met een tweede gezinnetje. Hij vormt een spiegel van wat Jacco kan worden. Jennifer heeft daartegenover veel ongemakkelijke maar grappige scènes waarin ze overweegt vreemd te gaan met een knappe arts.

Lange zit

All Inclusive bevat alle clichés die we kennen uit romcoms, zoals verliefd worden op de knappe manager, gênante naaktscènes en communicatiemisverstanden die tijdens de finale ontploffen. De film weet er genoeg draaien aan te geven zodat de clichés fris aanvoelen, maar blijft propvol. De film duurt bijna twee uur en in het laatste half uur sputtert het tempo. Zoveel eindes zijn nodig om de verhaallijnen van alle familieleden en andere resortgangers af te sluiten. Maar All Inclusive redt de landing en kiest voor het beste einde. Dat is na een twee uur lange zit toch knap.

Conclusie

Net als een echt luxe resort voelt All Inclusive tot in de puntjes verzorgd en zit het bomvol vermaak. Eigenlijk te vol met zoveel personages, waardoor je aan het eind met plezier vertrekt. Maar een mooie vakantie was het wel.

All Inclusive draait in de bioscoop.

Nog meer bioscoopfilms