Zowel Bumblebee als Transformers: The Last Knight krijgen een vervolg

Veronica Superguide logo
Zowel Bumblebee als Transformers: The Last Knight krijgen een vervolg

Zowel Bumblebee als Transformers: The Last Knight krijgen een vervolg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed nieuws voor fans van Transformers-films vol oorverdovende explosies, chaotische CGI, en onbegrijpelijke plots: ook al was de meest recente film uit de serie, Bumblebee, dan misschien een film met een goed verhaal waar de nadruk juist niet alleen op actie lag, de volgende films zullen gewoon weer duizelingwekkend veel “Bayhem” bevatten, waarbij je als vanouds halfdoof en licht-epileptisch de zaal verlaat. Dan hebben we het over een vervolg op The Last Knight, én een al eerder aangekondigd vervolg op Bumblebee.

Murw gebeukt

Nadat de Transformers-films vier maal op rij bioscooppublieken wereldwijd murw gebeukt hadden met de ene oorverdovende blikschade-marathon na de andere, kregen de kijkers er genoeg van: de vijfde film uit de serie, Transformers: The Last Knight, bracht in 2017 “slechts” 605 miljoen dollar in het laatje. Da's nog best wat, maar als je bedenkt dat zowel Age of Extinction uit 2014 en Dark of The Moon uit 2011 allebei meer dan een miljard opbrachten, mag The Last Knight een flop genoemd worden. Dus ging het roer om en verraste de spin-off Bumblebee vriend en vijand door de eerste Transformers-film met een verhaal te worden. Deze leverde echter slechts 459 miljoen op. Toch is Bumblebee een groter succes dan The Last Knight, omdat deze spin-off voor aanzienlijk minder geld gemaakt is dan die luidruchtige vijfde Transformers-film. Producent Lorenzo Di Bonaventura heeft nu verteld dat beide films een vervolg krijgen.

“Een mix van Bumblebee met wat meer Bayhem”

“De volgende Transformers-films worden een poging om een mix te maken van Bumblebee met wat meer Bayhem”, zo vertelde de producent op het Amerikaanse SXSW-festival bijeen presentatie naar aanleiding van zijn nieuwste film, de goed ontvangen Stephen King-verfilming Pet Sematary. “Reporters zeiden tegen mij: ‘Ik ben dol op deze film, en ik had helemaal genoeg van Michael Bay. Maar na het zien van deze film wenste ik dat er toch wat meer Michael Bay in zat’.” Daarom moeten de volgende films dus een combinatie worden; het vervolg op The Last Knight moet meer verhaal bevatten (nog minder verhaal is ook niet mogelijk, want die film sloeg immers als een tang op een varken), terwijl het vervolg op Bumblebee meer blikschade zal bevatten. Wanneer de films gemaakt gaan worden is nog niet duidelijk, welke het eerst uitkomt ook niet.

Lees verder