Zo word je de rijkste man van de wereld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zo word je de rijkste man van de wereld

Zo word je de rijkste man van de wereld

|
|

Laatste update:

Belegger Warren Buffett is een van de rijkste mensen op aarde. In de nieuwe HBO-documentaire over zijn leven leer je misschien wel de fijne kneepjes van zijn vak!

Miljardair

Warren Buffett (1930) was voor de kredietcrisis losbarstte de rijkste man ter wereld. Nu is hij nog "slechts" 60 miljard dollar waard, en moet hij het doen met de derde plek op die ranglijst. Het zal hem zelf weinig deren: hij leeft zelf een bescheiden leven en heeft al tientallen miljarden weggegeven aan goede doelen. Hij heeft zelfs beloofd uiteindelijk 99 procent van zijn vermogen te schenken als onderdeel van The Giving Pledge, bedacht door Bill Gates om de allerrijksten te inspireren om de wereld ten goede te veranderen.

Buffett heeft al die miljarden verdiend zonder eigenlijk zelf iets van betekenis te verkopen. Zijn bedrijf Berkshire Hathaway zat in de textiel toen hij het overnam, maar Buffett maakte er al snel een investeringsmaatschappij van. Zijn vermogen is tot deze bizarre vorm gegroeid door slimme investeringen in bedrijven als American Express, The Coca-Cola Company en Gillette.

HBO

De miljardair is still going strong, en op 30 januari gaat op HBO een documentaire over zijn leven tot nu toe in première. "Met ongekende toegang tot Buffetts privéleven vertelt de film het onwaarschijnlijke verhaal van een ambitieuze, bescheiden jongen uit Nebraska die een van de rijkste en meest gerespecteerde mensen ter wereld werd", aldus de omschrijving van HBO zelf.

Het slechte nieuws voor ons Nederlanders is natuurlijk dat HBO hier net een paar dagen geleden de handdoek in de ring heeft gegooid. HBO en mede-eigenaar Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, noemden "zakelijke redenen" voor de beslissing om er per 31 december 2016 mee te stoppen. Ziggo biedt de content van HBO nu exclusief aan in het nieuwe Movies & Series XL-pakket. Als klant van een andere tv-aanbieder zul je dus een andere manier moeten bedenken om deze documentaire na 30 januari te kunnen zien.

Lees verder