Nederlands Elftal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nederlands Elftal

Dit is waarom je de buren al eerder hoort juichen bij een Oranje-doelpunt

|
|

Laatste update:

Grote kans dat jij afgelopen zondag een keiharde spoiler voor je kiezen kreeg bij de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal. De buren juichten al terwijl er bij jou nog best wat seconden overheen moesten gaan voordat je Denzel Dumfries de beslissende goal zag maken. Dit is hoe dat komt én hoe je het kan voorkomen.

Het Nederlands elftal neemt het vanavond om 21:00 uur op tegen Oostenrijk - check hier alvast wanneer Oranje nog meer speelt dit EK. Wil je juichspoilers voorkomen? Check dan even hoe je precies NPO 1 kijkt. 

Waarom je tv-vertraging hebt

De techredactie van het AD kwam met een handig overzicht. Hoe moet je kijken om zo min mogelijk vertraging te hebben? Oftewel: hoe ben je de buren een paar seconden voor? En... hoe komt het dat je in eerste instantie zoveel vertraging had? "Kijk je via een app zoals NLZIET, NPO Start of Ziggo Go, dan is sprake van vertragingen. Dat komt door de manier waarop deze bedrijven je videobeeld verspreiden. In feite ontvangen zij een tv-signaal, dat zij daarna moeten omzetten naar allerlei digitale formaten om mee te streamen." En ja: dat kost nu eenmaal tijd.

Kijk zo traditioneel mogelijk

De gouden tip van de krant: kijk zo 'traditioneel' mogelijk. "Bijvoorbeeld via het kastje van je televisieprovider of zelfs via het ouderwets analoge signaal dat via je kabel binnenkomt." Nu is dat laatste misschien al niet echt meer mogelijk. Providers zoals Ziggo bieden het al niet meer aan en je beeld is een stuk lelijker. "Digitale kabel is wat dat betreft de beste keuze."

Het blijft spannend

Toch blijft het spannend. Je zou maar net buren hebben die via een satelliet kijken. Dan kan het verschil ook nogal oplopen, zoals je hieronder ziet. 

Ook meldden verschillende kijkers afgelopen zondag dat ze ook verschillen merkten tussen de providers. Dus ja, we trappen maar even een open deur in: het blijft spannend!

Nederland - Oostenrijk is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder