Zo maken ze de epische sets en special effects uit Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zo maken ze de epische sets en special effects uit Game of Thrones

Zo maken ze de epische sets en special effects uit Game of Thrones

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game of Thrones-fans opgelet! Altijd al willen weten hoe ze een monsterdraak ter grote van een jumbojet maken? Check dan deze vette special effects-video!

Special-effects

In de featurette vertelt special effects-supervisor Sam Conway hoe de crew de epische sets van Game of Thrones opfleurt en hoe ze boten, draken, sneeuw, vuur, rotslandschappen en zelfs brandende huizen omtoveren tot het CG-spektakel (voor de leken: CG zijn computer animaties) dat je ziet in de serie. Soms vergt dat veel werk en soms is de oplossing ook veel makkelijker dan je denkt. Eén ding is in ieder geval zeker: special effects-werk is vindingrijk. Bekijk hierboven de video!

Extra's

We moeten nog één maandje geduld hebben tot het nieuwe seizoen. Tot die tijd houden de makers ons zoet met een heleboel extra's. Eergisteren gaf HBO al een hoop nieuwe foto’s (deeplink artikel gisteren) vrij, en nu krijgen we dus deze behind the scenes-video voorgeschoteld. Ons hoor je natuurlijk niet klagen; hoe meer Game of Thrones, hoe beter.

Seizoen 7

Seizoen 7 belooft een knaller te worden. Als we de trailer mogen geloven dan (spoiler alert!) staan ons een paar epische veldslagen te wachten. Moeder der draken Daenerys landt in Westeros, waar de ijskoude Cersei regeert als koningin terwijl in Winterfell en omstreken Jon Snow is uitgeroepen tot King in the North. En oh ja, weet je nog dat twee van deze drie mensen eigenlijk familie van elkaar zijn? Gooi wat white walkers en draken in de mix en hoppa: zelfs de grootste GoT-hater is niet voor de tv weg te slaan.

Lees verder