Zó maak je de Koreaanse koekjes uit Squid Game!

Squid Game Netflix

Als we zeggen dat je ook heel makkelijk zélf aan de slag kan met Squid Game-spellen, zullen alle opsporingsdiensten van Nederland direct op onze stoep verschijnen, maar blijf erbij, dit is best onschuldig. Wist je dat je de killer koekjes uit één van de spellen heel makkelijk thuis kan namaken?

Lees ook: Krijgt Squid Game een seizoen 2?De Zuid-Koreaanse productie is hard op weg om Netflix' populairste serie ooit te worden. En hoewel bijna alle gruwelijke spellen op leven en dood kneiterviral gaan op social media-apps als TikTok, springt er eentje uit: het spel met de ppopgi, aka de suikerkoekjes met vormpjes. 

@bakersmanncookies

Binge watched the whole season until 5am this morning ? #squidgame #squidgamenetflix #honeycomb

♬ Squid Game - Carrot

Zo maak je ppopgi

De zogenoemde dalgona-koek (of honeycomb) zit ook daadwerkelijk in een Koreaans kinderspel, zo weet het AD. Kids kunnen eerst een vormpje kiezen, dat in het midden van de zoetigheid wordt gedrukt, en vervolgens moeten ze rond de afdruk eten zonder de zoetigheid te breken. Waar spelers in de serie na één fout door hun kop worden geknald, krijgen de kiddo's in het echte leven een leuk cadeautje. Anyway: wie dit thuis ook eens wil proberen met een vormpje naar keuze, heeft verrassend weinig spullen nodig.De krant heeft het volgende receptje klaargemaakt

Bereiding

1. Doe de suiker in het pannetje en laat het smelten. Roer goed, zodat de suiker gelijkmatig karamelliseert en niet aanbrandt.2. Wanneer de suiker een bruine kleur heeft gekregen, voeg je de bakpoeder toe. Blijf goed roeren.3. Wanneer alles goed gemengd is, zou je een gouden-beige kleur moeten krijgen. Giet het mengsel op een vel bakpapier. 4. Tel tot 10 à 15 seconden. Vlak voor de suiker wat harder wordt, duw je het koekje plat. Je kan hiervoor de pollepel gebruiken of bijvoorbeeld de platte onderkant van een kom. 5. Creëer een figuur in het koekje naar keuze. Je kan hiervoor een bakvorm gebruiken of een scherp mes. Duw niet volledig tot de bodem, want dan is het te makkelijk om de randjes van de koek te verwijderen.  

Of check de TikTok hieronder om te zien dat het écht vrij simpel is!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Met Voice Control van Ziggo wordt streamen nóg leuker