Zo klinkt Spider-Man door een Oscarwinnaar's orkest

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zo klinkt Spider-Man door een Oscarwinnaar's orkest

Zo klinkt Spider-Man door een Oscarwinnaar's orkest

|
|

Laatste update:

De Oscarwinnende componist Michael Giacchino gaat viral met een video die hij deelde vanuit de studio waar hij werkt aan de soundtrack van Spider-Man: Homecoming.

Michael Giacchino

De naam Michael Giacchino ken je misschien niet, maar zijn werk ken je zeker. De componist won een Oscar voor zijn muziek in Up, werd ervoor genomineerd voor Ratatouille en werkte verder aan Doctor Strange, Star Trek: Beyond, Zootropolis, Jurassic World, Inside Out, Dawn of the Planet of the Apes en nog veel meer in het oog springende titels.

De opnames van Spider-Man: Homecoming zitten er al op, en zoals gewoonlijk wordt de muziek als een van de laatste elementen toegevoegd. Vanuit de opnamestudio deelde Giacchino gisteren onderstaande video, waarin zijn orkest het welbekende deuntje van Spider-Man ten gehore brengt. Wordt deze muziek ook in de film gebruikt, of is dit gewoon een goed voorbereid geintje? Wij weten het nog niet, maar de video gaat het hele internet over.

Spider-Man: Homecoming

Spider-Man: Homecoming volgt chronologisch na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War (2016). Peter Parker / Spiderman, deze keer gespeeld door Tom Holland, probeert een balans te vinden tussen het middelbareschoolleven en zijn buitenschoolse activiteiten als webwerpende superheld. Hij wordt bijgestaan door Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) en heeft juist te duchten van Adrian Toomes / The Vulture, gespeeld door Michael Keaton. Ook Marisa Tomei, Danny Glover, Zendaya en Martin Starr spelen belangrijke rollen.

Spider-Man: Homecoming is vanaf 6 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder