Buzz Lightyear en Woody

Veronica Superguide logo
Buzz Lightyear en Woody
Disney/PixarBrandende Vraag

Zit Woody in de nieuwe film Lightyear?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In de nieuwe Disney/Pixar staat Buzz Lightyear centraal. De dappere space ranger verkent de ruimte, strijdt tegen boosaardige aliens en wordt een levende legende (én verkoopt voor miljoenen aan speelgoed!). Maar… hoe zit het in deze film met zijn Toy Story-partner Woody?

In Toy Story krijgt de speelgoedcowboy Woody (Tom Hanks) concurrentie van ruimteverkenner Buzz Lightyear. Naast de moderne Buzz-pop (met laser!) lijkt Woody behoorlijk aftands, en de cowboy probeert Andy’s nieuwe speeltje meedogenloos uit te schakelen. Een ander probleem is dat ‘Buzz Lightyear’ niet helemaal doorheeft dat hij een stuk speelgoed is.

Hoewel de pop Buzz Lightyear is gebaseerd op het personage Buzz Lightyear, is dit zelfs in het Toy Story-universum geen écht bestaande persoon. ‘Toy Story-Buzz’ is dus gebaseerd op ‘Lightyear-Buzz’, maar ook de échte Buzz is dus een fictief figuur. Lightyear is dus een soort prequel én een film in het Toy Story-universum, maar staat er grotendeels los van.

Woody in space?

De kans dat we Tom Hanks als Woody horen is dus vrijwel nihil. Verhaaltechnisch heeft een cowboy niets in het wijde universum te zoeken. Tegelijkertijd is Pixar beroemd vanwege de grapjes in de films, dus we vlakken een paar verwijzingen of een cameo niet helemaal uit.

Heb je nog meer vragen over Lightyear? Hier geven we de antwoorden op je brandende vragen. To infinity… and beyond!

Lightyear draait nu in de bioscoop

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder