Zit jij klaar voor het vernieuwde Serious Request?

Veronica Superguide logo
Zit jij klaar voor het vernieuwde Serious Request?

Zit jij klaar voor het vernieuwde Serious Request?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De 3FM-benefietactie Serious Request gaat vanavond van start, maar op een andere manier dan we gewend zijn. Hoe gaan die veranderingen uitpakken?

Hardwell

Eerder deze week maakten we al bekend dat dj Hardwell in zijn thuisstad Breda vanavond de deuren van het Glazen Huis sluit voor de jaarlijkse 3FM-actie Serious Request. Dit jaar zitten er voor het eerst twee dj's in plaats van drie in de mobiele studio. Domien Verschuuren en Frank van der Lende maken hier tot kerstavond 24 uur per dag radio en tv zonder dat ze daarbij eten.

Het is de dertiende keer dat 3FM met Serious Request geld inzamelt voor een goed doel. Dit jaar is dat het voorkomen en behandelen van longontsteking bij kinderen. Domien Verschuuren neemt voor de derde keer zijn intrek in het Glazen Huis. Frank van der Lende mag voor de eerste keer honger lijden en plaatjes draaien. Op Kerstavond mogen ze er weer uit en wordt het uiteindelijke geldbedrag bekendgemaakt.

Andere opzet

Naast het verminderde aantal dj's in het Glazen Huis, is ook de opzet van de actie zelf veranderd. Zo gaan de andere collega-dj's meer dan ooit het land in om actievoerders te helpen bij het inzamelen van geld. Ze doen hiervan ook uitgebreid verslag op radio, tv en internet. Domien en Frank hebben elke nacht gezelschap van een bekende gast. Onder anderen Humberto Tan en Dionne Stax langs.

Anthem

Bij elke editie van 3FM Serious Request komt er in de loop van de dagen één plaat in de picture, doordat er vaak op wordt geboden en doordat de dj's hier vrolijk van worden. Het is elk jaar weer spannend om te zien wat de Serious Request Anthem wordt. In voorgaande jaren ging het bijvoorbeeld om Scream & Shout van Will.i.am en Britney Spears, Hello van Martin Solveig feat. Dragonette en Chelsea Dagger van The Fratellis.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Lees verder