Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Martien Meiland in Chateau Meiland op SBS6

Zijn we Martien Meiland straks beu? ‘overkill ligt op de loer’

|
|

Laatste update:

De familie Meiland - met in het bijzonder kasteelheer Martien en zijn iconische gilletjes - beleefde een topjaar met hun onverwachte tv-megahit Chateau Meiland op SBS6. Met zóveel succes komt vanzelfsprekend ook veel kritiek. "Overkill ligt op de loer."

Dat stelt mediajournalist Gudo Tienhooven (AD) in een vooruitblik op de tv-gebeurtenissen van 2020. Hij beschrijft hoe er dit jaar mogelijk een Meiland-moeheid gaat ontstaan wanneer er weer een nieuwe reeks van Chateau Meiland op tv komt (en ja, die komt eraan).

'Overkill'

"De wijnkoning en beroepshystericus riep niet geheel onterecht in zijn Gouden Televizier Ring-speech SBS 6 uit het slop te hebben getrokken", begint Tienhooven. "De zender was dolblij met het commerciële succes van de excentrieke familie en trakteerde zijn kijkers op zoveel meer Meiland (waaronder een kerstspecial en een rol in het programma Cash or Trash) dat overkill op de loer ligt. Na al dat ‘wijnen wijnen’ komt onherroepelijk de kater. Zijn we de Meilandjes straks beu?"

Martien Meiland

Aan de kijkcijfers van Chateau Meiland te zien, zijn we Martien, Maxime en Erica nog steeds niet beu. Daarnaast zijn er simpelweg héél veel kijkers die de Meilandjes wél waarderen. Zoals laatst, toen de familie volop complimenten kreeg na het redden van een gewond hondje. Aan de andere kant zijn er ook veel mensen die menen dat de excentrieke Martien een soort overdreven 'typetje' speelt. Volgens Martien zelf is dat klinkklare onzin. Hoe dan ook: bereid je maar vast voor op veel meer Chateau Meiland in 2020, of je nu wil of niet!

Lees verder