The Loudest Voice Russell Crowe

Veronica Superguide logo
The Loudest Voice Russell Crowe

Ziggo kijktip: The Loudest Voice

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al zit half Nederland (inclusief wijzelf) zich momenteel scheel te bingen op het spiksplinternieuwe Disney+ dat gisteren ineens onaangekondigd naar Nederland kwam, toch zijn er ook op de andere streamingdiensten nog nieuwe releases die het kijken waard zijn. Zo heeft Ziggo sinds een week de pakkende miniserie The Loudest Voice, waarin Russell Crowe de show steelt als Roger Ailes. Deze TV-baas was de angstaanjagende oprichter van het rete-rechtse tv-station Fox News.

Zet die Emmy en Golden Globe maar vast klaar voor Russ

Nu is Russell Crowe niet echt de meest voor de hand liggende keuze om een vette pad van in de zeventig te spelen, maar de grime en make up afdeling heeft het voor elkaar gekregen dat de Oscarwinnaar hier op overtuigende wijze op de beruchte Fox-baas lijkt. Daarnaast stond Ailes onder meer berucht om zijn woedeaanvallen, en dat is voor Russ natuurlijk kat in 't bakkie. Reken maar dat ze bij huize Crowe alvast naast die Oscar en die Golden Globe voor Gladiator een plekje vrij mogen houden op de schoorsteenmantel voor een Emmy en nog een Golden Globe.

The Newsroom meets Mindhunter

Ook al is The Loudest Voice zeker pakkend, echt lekker wegkijken doet het niet. De serie is bijna als een kruising tussen The Newsroom en Mindhunter; ook al gaat het over een nieuwszender, tegelijk krijg je een ongemakkelijk inkijkje in de zieke geest van een ontzettende schurk. Ailes was namelijk een klootzak van jewelste, die zijn gat afveegde met alle bestaande regels omtrent journalistiek en ethiek. Dit alles om van Fox maar een zo rechts mogelijke propagandazender te maken.

Foute baas

Daarnaast stond Ailes er ook berucht om dat hij zijn handen niet thuis kon houden bij vrouwelijke medewerkers. Ook dit komt in de serie uitgebreid aan bod. De zeven afleveringen zijn mede gebaseerd op een uitgebreid interview dat zijn maîtresse (gespeeld door Annabelle Wallis uit Peaky Blinders) een paar jaar terug gaf. The Loudest Voice is dus bepaald geen vrolijke kost, maar verdomme wat is Russell Crowe goed zeg.

The Loudest Voice is nu te zien bij Ziggo Movies & Series.

Lees verder