The Ripper, Netflix

Veronica Superguide logo
The Ripper, Netflix

Zien! True Crime-serie The Ripper staat nu op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

True Crime-liefhebbers hebben er een nieuwe Netflix-binge bij: de vierdelige documentaireserie The Ripper over Peter Sutcliffe, ook wel bekend als de Yorkshire Ripper, staat online!

Tussen 1975 tot 1981 viel seriemoordeneaar Peter in het Britse Yorkshire 22 vrouwen aan, waarvan dertien overleden. Zijn eerste slachtoffers waren prostituees, maar later leek elke vrouw in gevaar. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan een andere seriemoordenaar: Jack the Ripper, een man die prostituees verminkte en vermoordde eind 19e eeuw.

In de documentaire

In deze spannende crimeserie vertellen slachtoffers, getuigen, familieleden van de slachtoffers en voormalig politiemedewerkers over de zaak.

Coronavirus

We gaan nu een spoiler droppen dus als je er echt blanco in wil gaan, kun je deze alinea beter skippen. Op 13 november 2020, niet heel lang geleden dus, stierf hij op 74-jarige leeftijd in de gevangenis aan het coronavirus. Peter weigerde elke behandeling die hem werd aangeboden. De nieuwe true crime serie lag al klaar, maar vanwege het overlijden werd het verhaal zo actueel dat Netflix besloot om The Ripper nu al online te zetten.

Ben je wel in de stemming voor nog meer misdaad? Dit zijn de 11 beste True Crime-series op Videoland. Voor Netflix hebben we ook zo’n lijstje! Dit zijn de 13 beste True Crime-docu’s op die streamingdienst.

The Ripper zie je nu op Netflix.

Lees verder