Peter Gillis

Veronica Superguide logo
Peter Gillis
SBS

Zien: Peter Gillis is 12 kilo afgevallen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Emma de Wijer

Het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa komt vanavond op de buis. Daarin zien we een andere Peter: sinds het noodlot toesloeg, heeft hij het roer drastisch omgegooid. De realityster is al twaalf kilo kwijt.

Twaalf kilo lichter

Peter is volop aan het trainen, vertelt hij enthousiast in RTL Boulevard. "Daar krijg ik positieve energie van." Hij is volop bezig met zijn gezondheid, waardoor hij al twaalf kilo lichter is. Dat het eerder niet goed gesteld was met zijn gezondheid, werd duidelijk toen hij een tijdje geleden onwel werd. Hij vertelt: “Ik was eigenlijk dood in het ziekenhuis. Ik reageerde nergens meer op. Uiteindelijk is het een zware suikercoma geweest.” Volgens Nicol heeft Peter zijn leven inmiddels gebeterd: “Ik merk nu ook dat als we ergens zitten op een feestje en er komen bitterballen op tafel, of wat dan ook, dan pakt Peter ze niet.”

Gezond leven

Uiteindelijk is het goed afgelopen, maar hij moest wel aan zijn gezondheid gaan werken van de huisarts. Zijn suiker was bijvoorbeeld te hoog. "Dan ga je een stukje wandelen, sporten, suikervrij eten, gezond eten, bewegen." Het gaat nu de goede kant op. "Ik denk dat mijn suiker binnen een paar weken op het niveau zit waar 'ie moet zijn."

Wake-up call

Nicol stelt dat de ziekenhuisopname een wake-up call was. "Het liet hem inzien dat als hij niet zou veranderen het een keer echt mis zou gaan", vertelt ze. De knop is definitief om, beaamt Peter. "Het kost me nu eigenlijk geen moeite." Zijn nieuwe levensstijl is ook op een feestje te merken: hij is niet meer het feestbeest dat de lichten uitdoet. "Nu zijn we misschien wel als eerste weg."

Familie Gillis: Massa is Kassa is vanaf vanavond elke maandag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder