Zelenski spreekt met Mark Hamill, noemt Russen Star Wars-schurken

Mark Hamill in The Last Jedi
© Brunopress

A Galaxy far, far away komt opeens heel dichtbij: de Oekraïense president Volodimir Zelenski vergeleek in gesprek met Star Wars-acteur Mark Hamill Rusland met het kwaad uit de Star Wars-franchise

Hamill - aka Luke Skywalker (die we waarschijnlijk nooit meer in actie zien) - vertelde over zijn gesprek met Zelenski aan de Britse omroep BBC. De acteur doet mee aan een inzamelingsactie om geld op te halen voor Oekraïne.

Star Wars en Rusland

"Het is niet lastig om een kwaadaardig keizerrijk te vergelijken met Rusland, dat een soevereine staat invalt", legde Mark uit. Hij zegt te begrijpen dat de Oekraïense president over de films begon. "Het is een kans de films voor het goede doel te gebruiken. Ik wil alles doen wat ik kan voor Oekraïne."

'Het verbaasde me'

Mark benadrukt gelukkig dat niet het hele gesprek over Star Wars ging. "Het verbaasde me dat hij tijd had om met me te praten. We spraken zo lang dat ik me afvroeg of hij niet weer aan het werk moest."

Good guy Mark Hamill

De acteur én living legend is ambassadeur van de inzamelingsactie UNITED24, waarmee de Oekraïense overheid geld wil ophalen voor bijvoorbeeld drones, ambulances en computers. Mark plaatste zaterdag nog een afbeelding op Twitter van een ruimteschip van rebellen uit Star Wars in de kleuren van de Oekraïense vlag, tegenover een ruimtevloot van de schurken met de Russische vlag erop.

Bron: ANP/Veronica Superguide