Youp cancelt deelname De Kwis na ruzie met Paul de Leeuw

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Youp cancelt deelname De Kwis na ruzie met Paul de Leeuw

Youp cancelt deelname De Kwis na ruzie met Paul de Leeuw

|
|

Laatste update:

Cabaretiers Youp van ’t Hek en Paul de Leeuw kunnen even niet door één deur. Aanleiding van de ruzie is een opmerking die Youp eerder maakte.

Column

Youp van ’t Hek heeft zijn deelname aan het programma De Kwis afgezegd. Hij heeft dit gedaan omdat presentator Paul de Leeuw hem had aangesproken op de claim dat het woord ‘pisnicht’ normaal zou zijn. In zijn column in NRC Handelsblad schrijft Youp: “Ik wil niet naast een presentator zitten met een teer zieltje zodat ik op mijn woorden moet gaan letten.”

'Gewoon Amsterdams'

De Leeuw vond het raar dat zijn VARA-collega Van ‘t Hek schreef dat hij het normaal vond dat hij Gijs van Dam, de man die door Jelle Brandt Corstius wordt beticht van seksueel ongepast gedrag, een ‘pisnicht’ noemde. “Ik had de pisnicht ook poot of flikker kunnen noemen”, schreef de komiek. “Dat is geen scheldwoord, maar gewoon Amsterdams."

Ongepast

Deze bewering wekte niet alleen veel weerstand op bij Paul de Leeuw, maar ook op sociale media. Volgens veel mensen zou de woordkeuze ongepast zijn en homofobie in de hand werken. Een woordvoerder van BNNVARA heeft bevestigd dat De Kwis op zoek is naar een nieuwe gast.

Lees verder