Yes! Disneyklassiekers in september opnieuw in de bioscoop

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yes! Disneyklassiekers in september opnieuw in de bioscoop

Yes! Disneyklassiekers in september opnieuw in de bioscoop

|
|

Laatste update:

Bioscoopketen Pathé heeft de ultieme Disneyfix voor je: in september kun je maar liefst vier klassiekers opnieuw bewonderen op het witte doek. En dat zijn niet de minste pareltjes!

Altijd al mee willen brullen met 'You'll be in my heart' en 'Strangers like me' uit Tarzan? Vanaf 1 september kun je wegzwijmelen met de ontluikende liefde tussen Jane en Tarzan. Denk van te voren nog wel even na of je de Nederlandse of de originele versie wil bekijken, dat kan namelijk allebei. Snel door met de lijst:    

Get your jazz on!

Met De Aristokatten ga je bijna vijftig jaar terug in de tijd. Deze Disneyparel, uit 1970, mogen we dan ook met recht een klassieker noemen. Een opfrisser nodig? Het verhaal draait - natuurlijk - om een kattenfamilie uit Parijs die op de erfenis van hun rijke bazin wacht. De zure butler Edgar Balthazar wil die óók. Tussendoor maken we kennis met straatkat Thomas O'Malley die een eigen jazzbandje heeft. 

Olivier en de rest

Oliver & Co. speelt zich, in tegenstelling tot het beroemde boek, af in het New York van de late jaren '80. Volg het oranje katje Oliver dat zich bij het jattende groepje honden van leider Dodger voegt. Kleurrijk en vol avontuur, al raden we wel de originele versie aan met living legend Billy Joel die de stem van Dodger doet.

Boogschuttertje spelen

Nummer vier is Robin Hood. Het aloude verhaal van een boogschutter die opkomt voor de armen. Later dit jaar krijgt het verhaal overigens een live-action-versie met Kingsman-ster Taron Egerton. Maar eerst dus nog even de animatieversie, waar de karakters overigens geen mensen zijn maar dieren.

Kaarten kun je bestellen op de website van Pathe.

Lees verder