X-Men spin-off The Gifted na twee seizoenen stopgezet

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
X-Men spin-off The Gifted na twee seizoenen stopgezet

X-Men spin-off The Gifted na twee seizoenen stopgezet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Fox heeft bekend gemaakt dat de tv-serie The Gifted geen derde seizoen zal krijgen. Dit is voornamelijk het gevolg van de overname van Fox door Disney, wat nu zelf de touwtjes in handen wil hebben wat betreft Marvel-produkties.

X-Men spin-off

Je zou het bijna vergeten, maar The Gifted is ook een Marvel-serie. Soort van tenminste; The Gifted was aangekondigd als een X-Men spin-off, maar bleek uiteindelijk alleen heel losjes op de populaire Marvel comics te zijn gebaseerd. Er zaten wat personages in met dezelfde namen en superkrachten als een paar minder bekende X-Mannen (Polaris, Thunderbird, Blink), maar voor de rest had het bar weinig met de comics of de films te maken. Mede doordat de verhalen vooral draaiden om tienermeisje Lauren Strucker (Natalie Alyn Lind) werd The Gifted een soort Young Adult-variant op de X-Men films.

Of gaat The Gifted misschien toch verder op Hulu?

De Amerikaanse website Deadline bracht het nieuws als eerste naar buiten, en merkte daarbij nog op dat de serie misschien toch nog voort zal leven op Hulu of Freeform; allebei streaming-platforms waar Disney ook een flinke vinger in de pap heeft. Aangezien Marvel dankzij de Disney-overname nu eindelijk zelf voor continuïteit kan zorgen in al hun Marvel-produkties die eerst bij Fox lagen, is de kans klein dat de serie zal voortbestaan. Eerder werd ook al bekend dat X-Men: Dark Phoenix de laatste X-Men film met de huidige cast zal worden.

Lees verder