Cyclops, Storm en Mystique in X-Men Dark Phoenix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cyclops, Storm en Mystique in X-Men Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix grootste flop van 2019

|
|

Laatste update:

The Dark Phoenix Saga is een van de meest geliefde verhalen uit de X-Men-comics. Helaas kan dat niet gezegd worden van de (bijna) gelijknamige stripverfilming. X-Men: Dark Phoenix was al de grootste flop van de franchise, maar volgens Deadline is het ook nog de grootste flop van 2019! De film kostte 200 miljoen dollar om te maken, maar leverde aan de bioscoop iets meer dan 250 miljoen dollar op. Als je daar echter ook andere kosten bij optelt, zoals marketing, is de studio echter voor 133 miljoen dollar het schip ingegaan!

Onervaren

Deadline wijst verschillende oorzaken aan voor het floppen van X-Men: Dark Phoenix. Zo werd de release een paar keer uitgesteld, waardoor de fans al nattigheid voelden. Daarnaast zou de studio zich niet genoeg bemoeid hebben met de onervaren regisseur Simon Kinberg, omdat Fox tijdens de opnames werd overgenomen door Disney. Voeg daar de vernietigende recensies aan toe (Dark Phoenix scoort een beschamende 23% op Rotten Tomatoes) en je hebt de flop van het jaar te pakken!

X-Men: Dark Phoenix grootste flop van 2019

Cats

X-Men: Dark Phoenix is trouwens niet de enige film die vorig jaar meer dan 100 miljoen dollar verlies opleverde. Op de weinig eervolle ranglijst staan ook nog Terminator: Salvation (min 122,6 miljoen dollar), Gemini Man (min 111,1 miljoen dollar) en, hoe kan het ook anders, Cats (min 113,6 miljoen dollar). De engste film van 2019 trok echter net genoeg ramptoeristen om niet op de eerste plek te belanden!

Meer Hollywood-flaters vind je in onze lijst van de grootste filmflops van deze eeuw!

Lees verder