WTF?! Liam Neeson plande ooit een racistische wraakactie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
WTF?! Liam Neeson plande ooit een racistische wraakactie

WTF?! Liam Neeson plande ooit een racistische wraakactie

|
|

Laatste update:

Als je een actiefilm maakt over een man die wraak zoekt, dan is de kans groot dat Liam Neeson auditie bij je komt doen. De acteur heeft de laatste jaren veel succesvolle wraakfilms gemaakt, zoals de Taken-serie en nu Cold Pursuit, waarin hij de bestuurder van een sneeuwschuiver speelt die wraak neemt op een drugskartel voor het vermoorden van z’n zoon. Maar het écht bizarre verhaal is Neesons bekentenis dat hij ooit zelf wraak wilde nemen!

Tijdens zijn interview met The Independent vertelt hij over een duistere periode waarin hij ontdekte dat een goede vriendin verkracht was. Het enige dat ze zich kon herinneren was dat een zwarte man het had gedaan. 

Schaamte

Het nieuws maakte hem zo woedend dat hij dagenlang alleen maar rond zijn plaatselijke pub kon lopen, gewapend met een kleine knuppel. Hij geeft toe dat hij zo vol wraakgevoelens zat, dat hij elke zwarte man wel in elkaar kon slaan. “Ik schaam me ervoor dat te moeten vertellen, maar ik hoopte in die week dat er ergens een zwarte hufter ruzie met me zou zoeken, zodat ik hem af kon maken."

#liamneesoniscancelled

Gelukkig liet de 66-jarige acteur het niet zover komen en weet hij volledig hoe fucked up die gedachtes waren. "Het is verschrikkelijk, verschrikkelijk dat ik dat heb gedaan. Ik heb het nooit eerder aan iemand verteld. Maar ik heb er mijn les van geleerd." Veel mensen op social media veroordelen Neeson alsnog voor de uitspraak en de eerste boycotoproepen zijn ook al gespot op Twitter onder #liamneesoniscancelled.

Voorlopig zien we de acteur nog wel een paar keer in de bios, want Cold Pursuit draait 21 februari in de bios. 20 juni is Neeson ook te zien in Men in Black: International.

Lees verder