Ollie met zijn vader Lloyd Jones

Veronica Superguide logo
Ollie met zijn vader Lloyd Jones

WTF: Disney weigert dat vader Spider-Man op grafsteen zoontje (4) zet

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het Britse graafschap Kent staat even helemaal op zijn kop. Inwoner Lloyd Jones wil een Spider-Man-afbeelding op de grafsteen van zijn overleden zoontje Ollie (4) zetten, maar daar steekt Disney een stokje voor.

Ollie leed aan een ernstige erfelijke stofwisselingsziekte, zo schrijft Metro UK. Het 4-jarige jongetje was helemaal in de ban van Marvel-held Spider-Man. Papa Lloyd wilde zijn zoontje een laatste eer bewijzen door Spidey op zijn grafsteen te zetten. De reactie van Disney schiet totaal in het verkeerde keelgat.

Disney claimt Spider-Man

“Kinderen zijn alleen maar wat waard voor Disney zolang ze geld kunnen uitgeven”, zegt de verbijsterde Lloyd. Hij kreeg van Disney te horen dat hij die afbeelding niet op Ollie’s graf mag plaatsen. Het bedrijf houdt vast aan copyright-wetten en wil dat de karakters ‘hun onschuld bewaren’.

Ollie Jones' grafsteen (bron: The Sun).

WTF: Disney weigert dat vader Spider-Man op grafsteen zoontje (4) zet

Petitie

Het regende de afgelopen tijd petities. Van zure schuimbekkende Game of Thrones-fans die een ander einde eisen, tot teleurgestelde Lucifer-kijkers die Netflix dwingen een zesde seizoen te maken. Nu dit bericht over de kleine Ollie inmiddels de Britse pers haalde, kreeg zijn familie veel steunbetuigingen. En dit – je raadt het al – leidde óók tot een petitie. Enkele duizenden mensen tekenden al en roepen Disney op om Lloyd gewoon die Spider-Man-grafsteen te laten plaatsen!

Spider-Man-fans, opgelet: sinds vorige week draait Spider-Man: Far From Home (met Nederlands tintje) in de bioscoop.

Lees verder