Misdaadjournalist Peter R. de Vries ANP

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Misdaadjournalist Peter R. de Vries ANP

Wouter de Vries wil straat laten vernoemen naar zijn broer Peter R. de Vries

|
|

Laatste update:

Wouter de Vries wil een straat in Amsterdam laten vernoemen naar zijn broer Peter R. de Vries. Dat vertelde hij gisteravond bij Humberto.

Wouter de Vries was gisteravond te gast bij Humberto. Daar blikte hij terug op het afscheid van de misdaadjournalist afgelopen week in Carré. Maar het ging ook over een mogelijk monument voor Peter R. de Vries. “Dat moet een monument zijn waarbij we als maatschappij stilstaan. Een soort monument waar je terugdenkt aan iets, maar ook vooruit kijkt”, vertelde Wouter de Vries.

Burgemeester

Wouter de Vries deed in de uitzending een oproep aan burgemeester Femke Halsema om een Amsterdamse straat te vernoemen naar Peter R. de Vries. Advocaat Peter Schouten, die ook bij Humberto te gast was om herinneringen op te halen aan de misdaadjournalist, heeft de burgemeester al een berichtje gestuurd. “Laten we daar eens werk van gaan maken. Ik weet best hoe moeilijk het is om een straatnaamverandering door te voeren. (…) Maar ik hoop dat de Amsterdamse gemeenteraad hier heel snel een beslissing over kan nemen”, aldus Schouten.

Het complete interview met Wouter de Vries bij Humberto is terug te zien via RTL XL.

Lees verder