Wordt The Innocent Man je nieuwe true-crimeverslaving op Netflix?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wordt The Innocent Man je nieuwe true-crimeverslaving op Netflix?

Wordt The Innocent Man je nieuwe true-crimeverslaving op Netflix?

|
|

Laatste update:

Komende week gaat The Innocent Man in première bij Netflix. En afgaande op de eerste trailer, is dit een must-see voor fans van true-crimeseries!

‘Ongeloofwaardig’

Auteur John Grisham werd in de jaren 90 wereldberoemd dankzij bestsellers als A Time to Kill, The Firm en The Rainmaker. In 2006 schreef hij zijn enige non-fictieboek, getiteld The Innocent Man. Grisham zei destijds over deze waargebeurde zaak: “Als ik dit verhaal had bedacht voor een roman, zouden de lezers het waarschijnlijk te ongeloofwaardig vinden.” Netflix heeft nu een zesdelige documentaireserie gewijd aan deze spraakmakende moordzaak. En aan de trailer te zien, hebben fans van series als Making a Murder en The Staircase weer iets om naar uit te kijken!

Dodencel

The Innocent Man begint in een dorpje in Oklahoma. Daar wordt een serveerster na haar avonddienst op gruwelijke wijze om het leven gebracht. De opluchting is groot als de politie de vermoedelijke dader oppakt: Ron Williamson. Deze voormalig honkbalspeler met een alcoholprobleem belandt in de dodencel voor zijn misdaden. Maar zoals de titel al weggeeft, is niet alles wat het lijkt… Kun je niet wachten tot de première, bekijk dan onze Top 10 van de beste true-crimedocumentaires op Netflix!

The Innocent Man is vanaf 14 december te zien bij Netflix.

Lees verder