Wordt Netflix straks leeg geplukt door nieuwe streamingservices?

Door Redactie
Wordt Netflix straks leeg geplukt door nieuwe streamingservices?

Niet dat Netflix de enige aanbieder was, maar de series en films waren in praktijk verdeeld over een paar partijen: HBO, Netflix en Videoland in Nederland bijvoorbeeld. Maar Netflix kon rekenen op A-status. Dat feestje voor Netflix lijkt langzamerhand voorbij nu Disney+ erbij komt, en daar lijkt het niet bij te blijven.

Keuzestress

In Nederland valt het nog wel mee met de hoeveelheid aanbieders, maar in de VS is het druk. Hier moet je kiezen uit Netflix, Hulu, Amazon Video, Sling, Crackle, HBO NOW en HBO GO, en Twitch. En straks komt NBCUniversal schijnbaar ook als met een service, en WarnerMedia. Over versnippering gesproken. Als je nu denkt dat het zo'n vaart niet zal lopen met Disney+, think again, want het schijnt dat Disney Nederland als proeftuin gaat gebruiken voordat het naar de VS gaat. 

Friends forever, not

Nu is het zo dat 40% van de content van Netflix in de VS van NBCUniversal, WarnerMedia en Disney is. Disney heeft al aangegeven dat het ajuu paraplu is voor al hun producties die nu bij Netflix te zien zijn. En stel dat WarnerMedia inderdaad gaat streamen: Friends is bijvoorbeeld van hen. En wat dacht je van Disney+? Zij hebben net Fox overgenomen, dus Disney+ krijgt van alles van Marvel

Toekomst van streaming

Met de komst van meer streamingservices wordt het interessant wat dat betekent voor de kijkers. Want willen we wel lid zijn van twee of drie streaming services? En als het een prijzencircus wordt, wat doet dat met de kwaliteit van het aanbod?  Een ding waar we niet op zitten te wachten is tien diensten met allemaal een ton aan B-producties plus een paar publiekstrekkers om abonnees mee binnen te harken.  Dan maar weer DVD’s… Oh shit, die hadden we net allemaal weg gegooid.