Actrice Eve Hewson en haar vader Bono

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Actrice Eve Hewson en haar vader Bono
Hollywood

Wordt actrice Eve Hewson groter dan haar vader Bono?

|
|

Laatste update:

Als er in 2021 één Netflix-serie een monsterhit was, dan was het wel Behind Her Eyes. Dan nóg weet je waarschijnlijk niet dat hoofdrolspeelster Eve Hewson (31) een heel beroemde vader heeft. Paul Hewson gaat namelijk niet door het leven als Paul Hewson, maar als… Bono! Inderdaad: de zanger van U2. Eve is dus Ierse ‘rock royalty’, maar voor haar eigen acteercarrière heeft ze flink moeten knokken.

“Ze wilden absoluut niet dat ik het showbizzwereldje in zou gaan”, stelt Eve over haar ouders. “Sterker nog: ik mocht maar bij één acteeropleiding auditie van ze doen. En dan nog zeiden ze dat ik vast niet zou worden toegelaten.” Dat lukte dus wél. Eve verhuisde in 2008 naar New York om haar beroemde familie in Dublin achter te laten, maar dat duurde niet lang. Eve’s zus Jordan zat óók al in New York, dus verhuisden Bono, mama Ali en broers Elijah en John gewoon lekker mee. Zij trokken in een penthouse met uitzicht op Central Park dat ze kochten van Steve Jobs.

Eve zat op dat moment in een gedeeld studentenkamertje elders in de stad. “Ik heb ze niet uitgenodigd, ze kwamen gewoon. Mijn moeder kon niet omgaan met twee kinderen uit huis. Dus moest ineens het Ierse huis gerenoveerd worden waardoor ze een jaar lang elders moesten wonen.” 

Iers in hart en nieren 

Eve haalde al snel een paar rollen binnen: deels door haar beroemde vader, daar is ze heel eerlijk over. “Ik kwam duidelijk makkelijker bij audities binnen dan jaargenoten, dat merkte ik ook wel.” Toch toonde ze behoorlijk wat talent: ze heeft haar eerste negentien rollen al achter de kiezen.

Behind Her Eyes was haar grote doorbraak, maar ze zat bijvoorbeeld ook al in de Steven Soderbergh-serie The Knick. Eve speelde Marian in Robin Hood (de Taron Egerton/Jamie Foxx-versie) en acteerde in Bridge of Spies naast Tom Hanks. In augustus is ze op Apple TV+ te zien in de Ierse serie Bad Sisters. Hoewel ze al jaren in Brooklyn woont, is Eve een Ierse in hart en nieren. “Het is maar goed dat ik in Ierland ben opgegroeid, en niet in LA. Daar geeft niemand iets om roem. En mijn ouders wilden ook graag een normaal leven voor hun kinderen. Al zou ik mijn jeugd ook weer niet direct normaal noemen.”

Een rockjeugd 

Haar moeder bleef thuis om hun vier kinderen op te voeden, maar papa reisde natuurlijk de hele wereld over met zijn band, vaak ook met Eve & Co. op sleeptouw. “Het is natuurlijk niet normaal om je vader elke dag voor 60.000 man te zien optreden. Maar thuis moesten we dan weer gewoon naar school, dat was een fijne balans.” Een ander voordeel van meegaan op tour bleek de lerares van de vier Hewson-kinderen. Zij was een filmmaker en bracht het viertal in aanraking met allerlei films. Ze gaf Eve ook haar allereerste rolletje, op haar vijftiende. “Daarna wist ik zeker dat ik dit wilde doen. Het beeld bestaat natuurlijk van celebrity-kinderen die hun eigen tassenlijn en geuren hebben, een sieradenlijn starten en dan ook nog even willen acteren. Maar dit was écht het enige wat ik wilde doen. Mijn ouders wilden trouwens liever dat ik advocaat of architect of zo werd. Ze zijn de minst flashy mensen die je je voor kunt stellen. En mijn zus en broers en ik hebben áltijd gewoon moeten werken voor ons geld.”

Dat ze tóch in de showbizz is beland, maakt volgens haar ook niet zo veel verschil in haar leven. “Ik zou toch al nooit een anoniem leven hebben gehad. Mensen letten altijd extra op wat je doet als ‘dochter van’.” Juist door zichzelf te bewijzen als actrice, kan ze het label ‘Bono’s girl’ meer en meer van zich afschudden. “Ik bouw tegelijkertijd aan een eigen carrière én een eigen identiteit. Dat voelt onwijs lekker, maar soms ook wel spannend.” Papa is inmiddels in elk geval helemaal on board. Hij gunt Eve haar carrière en hoopt stiekem dat zij binnenkort de beroemdste Hewson is. Eve: “Hij zegt dat heel vaak: ik kan niet wachten op de dag dat iemand me vraagt: ‘Ben jij de vader van Eve Hewson?’” 

Bad Sisters is vanaf vandaag te volgen op Apple+.

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Neem dan snel een voordelig abonnement!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder