Wonder Woman geweigerd in Libanese bioscopen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wonder Woman geweigerd in Libanese bioscopen

Wonder Woman geweigerd in Libanese bioscopen

|
|

Laatste update:

De film Wonder Woman is officieel verboden in bioscopen in Libanon. De superheldenfilm van Warner Bros. wordt verbannen vanwege de afkomst van hoofdrolspeelster Gal Gadot.

Dat meldt Deadline. De actrice die Diana, prinses van de Amazones, vertolkt komt uit buurland Israël, wat gevoelig ligt bij een groep actievoerders. Bovendien diende Gadot twee jaar lang in het leger van Israël. 

Wonder Woman geweigerd in Libanese bioscopen

Oorlog

Libanon is officieel in oorlog met Israël en heeft een wet aangenomen die Iraëlische producten boycot en Libanese inwoners verbiedt te reizen naar het land en contact te hebben met Israëliërs. De actievoerders protesteerden met succes tegen het uitbrengen van de film. Bioscoopketen Grand Cinemas laat woensdag via Twitter weten dat Wonder Woman niet te zien zal zijn.

Batman v Superman

Volgens Deadline zou Wonder Woman in slechts vijftien zalen gedraaid worden. Andere films waarin Gadot haar opwachting maakte, zoals Furious 7 en Batman v Superman: Dawn of Justice, werden tot dusver wel getoond in Libanon.

Wonder Woman

In de aankomende film zien we hoe Diana, een getrainde, onoverwinnelijke krijgster van de Amazones, Wonder Woman wordt. Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar krachten en haar ware lotsbestemming ontdekken. 

De film draait vanaf 15 juni in de Nederlandse bioscopen.

Lees verder