Wilfred Genee en Gordon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wilfred Genee en Gordon

Wilfred Genee haalt uit naar Talpa-collega Gordon

|
|

Laatste update:

De biografie van Gordon verscheen alweer drie jaar geleden. Maar dat weerhoudt Wilfred Genee er niet van om nog even een weinig vleiende recensie te geven over het boek.

In het BNR-radioprogramma The Friday Move vertelde Wilfred Genee dat hij Gordon: Biografie van een Entertainer heeft gelezen… maar niet zonder opgetrokken wenkbrauwen. “Dan vertelde hij weer dat hij zo enorm zwaar geschapen was, dan weer vertelde hij dat heel veel mensen hem als een intellectueel zagen en dat iedereen hem zo verschrikkelijk slim vond”, aldus de presentator van De Oranjezomer.

Plaatsvervangende schaamte

De hele tijd dacht ik als ik dat soort dingen las: ‘waarom moeten wij dit lezen?’”, stelde Wilfred Genee toen de biografie van Gordon ter sprake kwam. De radiomaker (en parttime schlagerzanger) kreeg naar eigen zeggen een beetje last van plaatsvervangende schaamte: “Als ik het over mezelf zou zeggen, zou ik er een beetje ongemakkelijk van worden.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Henny Huisman

Toch stak Wilfred Genee ook de hand in eigen boezem. “Wij hebben in dit vak allemaal last van een vorm van narcisme, misschien ook egocentrisme en een enorme hang naar bevestiging”, meende de presentator. Genee is trouwens niet de enige met een uitgesproken mening over het spraakmakende boek. Eerder kon Henny Huisman het al niet laten om een sneer uit te delen aan de biografie van Gordon.

Bron: Mediacourant

Win het weekend van je dromen!

Lees verder