Chateau Meiland op SBS6

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chateau Meiland op SBS6

Critici maken zich grote zorgen om alcoholgebruik in Chateau Meiland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Anti-alcohol-organisaties trekken aan de bel: dat ‘wijnen, wijnen, wijnen!’ in Chateau Meiland gaat volgens hen véél te ver.

“Het is opvallend hoe wijn gepromoot wordt”, begint Wim van Dalen van kennisinstituut STAP in RTL Boulevard. Floor van Bakkum (Jellinek) doet daar een schep bovenop en deelt een flinke sneer uit naar Martien, Erica en hun wijngedrag. “Ik vind half 12 nogal vroeg om te beginnen met alcoholgebruik!”

‘Wijnen, wijnen, wijnen!’

Zoals vaste kijkers van realityhit Chateau Meiland (SBS6) weten, last Martien elke ochtend om 11:30 een wijnmomentje in. Dat is tenslotte één van zijn belangrijkste levenslessen. Het lijkt wel alsof de Meilandjes geen dag overslaan. Van Bakkum: “Ik schrik daar wel van.” Martien gaat nu ook al in andere programma’s aan de zuip, zoals bij Ranking The Stars, wat zorgt voor hilarische momenten.

‘Onverstandig’

Van Dalen vindt Martien en co. “onverstandig en riskant”. Hij kan zijn verbazing maar moeilijk verbergen. “Alsof je elke dag wijn moet drinken”, zucht hij. “Alsof je geen gelegenheid voorbij kan laten gaan zonder wijn.” Volgens de experts zijn kijkers thuis geneigd om óók meer te gaan lurken wanneer ze op tv zoveel wijn voorbij zien komen. En dat kan echt niet, vinden zij. “Zien drinken, doet drinken”, stelt Van Bakkum.

Reactie Talpa

“In Chateau Meiland ontspant Martien met zijn familie af en toe met een glaasje wijn na hard werken”, stelt Talpa in een reactie op de ophef. “Dit valt wat ons betreft allemaal onder de categorie verantwoorde consumptie en heeft niets te maken met excessief alcoholgebruik of het aanzetten daartoe.”

Chateau Meiland is elke maandag om 20:30 te zien op SBS6.

Lees verder