• Marvel
  • Brandende Vraag

Wie is vanaf nu de nieuwe Black Panther in het MCU?

Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever draait nu in de bioscoop. Daarin staan de personages stil bij de dood van koning T’Challa, de Black Panther. Maar wie slijpt er voortaan zijn klauwen in het superheldenpak? Wij vertellen je wie de nieuwe Black Panther wordt in Wakanda Forever!

Lees ook onze recensie van Black Panther: Wakanda Forever.

Spoiler Alert! Hieronder worden veel details van Black Panther: Wakanda Forever besproken.

Black Panther-acteur Chadwick Boseman overleed plotseling in 2020 aan de gevolgen van darmkanker, een diagnose die hij geheim hield voor de buitenwereld. Marvel en regisseur Ryan Coogler zaten met de handen in het haar. Wat nu? Na een paar maanden onthulden de filmmakers hun nieuwe plan: ze gingen door met de tweede Black Panther-film, de bewoners van Wakanda vochten door!

Oorlog met Talocan en Namor

Maar wie mag het donkere vibraniumkostuum aantrekken? De film staat uitgebreid stil bij de dood van koning T’Challa, dus niemand is echt in de stemming om een carriereswitch naar superheld te maken.

De oorlog met de geavanceerde onderwaternatie Talocan, en vooral hun halfgod Namor, dwingt prinses Shuri (Letitia Wright) uiteindelijk om de transformatie te ondergaan. Wakanda heeft geen andere keus, want hun hoofdstad is onderwater gelopen waardoor ze zelfs moeten evacueren naar de bergen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Black Panther: Wakanda Forever
© Disney

Heart-Shaped Herb

In het laatste gedeelte van Black Panther: Wakanda Forever weet Shuri de uitgestorven plant te reproduceren die haar T’Challa's superkrachten gaf. De Heart-Shaped Herb was door Killmonger uitgeroeid in de eerste Black Panther-film. Het geeft iedere Black Panther bovennatuurlijke kracht, reflexen en snelheid.

Shuri neemt een groot risico door de Heart-Shaped Herb te nemen want er zijn ook mensen aan doodgegaan. Gelukkig overleeft ze het en ontwerpt ze zelfs haar eigen Black Panther-kostuum!

Funko Pop liegt nooit

Overigens waren oplettende fans er al langer van overtuigd dat Shuri de nieuwe Black Panther zou worden. Via posters en merchandise, zoals Funko Pops, was het vrouwelijke Black Panther-kostuum al zichtbaar. Op de helm zie je witte tekens die bijna identiek zijn aan de tekens die Shuri in gevecht droeg in de eerste Black Panther-film.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Black Panther Shuri
© Marvel

Black Panther: Wakanda Forever draait nu in de bioscoop. Liever een film op Disney+ kijken? Dit zijn onze 10 favorieten op de streamingdienst.