Wie is de Mol-Sander ontsnapte aan de dood tijdens terugvlucht: 'Ik was zo ziek'

Journalist Sander de Kramer kijkt met plezier terug op zijn Wie is de Mol?-avontuur, maar hij heeft er ook een bijna-doodervaring aan overgehouden. Tijdens de terugreis werd hij zó ziek, dat de piloot overwoog een tussenlanding te maken. 

Niets missen? Check hier onze Wie is de Mol?-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

Sander de Kramer

Normaal gaan afvallers van Wie is de Mol? meteen richting een hotel om de resterende tijd uit te zitten, maar Sander is daar een uitzondering op. Hij vloog naar Sierra Leone voor zijn stichting. Daar liep hij malaria tropica op, de meest agressieve vorm van malaria. 

Tijdens de terugvlucht naar Nederland sloeg het noodlot toe. Hij kreeg koortspieken, had koude rillingen, spierpijn en enorme koppijn. "Alsof iemand met een hamer op mijn hoofd timmerde", vertelde hij na de ontknoping van Wie is de Mol?. Sander is er in het vliegtuig zo slecht aan toe, dat de piloot overwoog een tussenlanding te maken. "Dat gebeurde uiteindelijk niet."

Net op tijd

Eenmaal geland is Sander niet in staat om zijn koffer op te halen of bij zijn vrouw in te stappen die hem ophaalt: hij moest linea recta naar het ziekenhuis. "Als ik een paar uur later was geweest, had ik het niet na kunnen vertellen." De journalist heeft door deze ervaring zijn lesje geleerd en hij belooft om de volgende keer zijn malariapillen te slikken.

Afgelopen zaterdag was voorlopig de laatste aflevering van Wie is de Mol? Nog even nagenieten? Dit zijn de meest gewaagde Mol-acties uit de geschiedenis van WIDM.