wie is de mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
wie is de mol

Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!

|
|

Laatste update:

De jacht op de Mol is geopend! Wie geen diehard 'Molloot' is en wel wat hulp kan gebruiken: houd deze pagina goed in de gaten. Veronica Superguide speurt samen met kijkers volop mee tijdens Wie is de Mol? 2022 en bundelt hier per aflevering de allerbeste hints.

Zit je al in een tunnel? Bekijk dan ook vooral onze individuele tunnelvisies: - Dit is waarom Kim-Lian de Mol is

- Dit is waarom Fresia de Mol is

- Dit is waarom Everon de Mol is

Aflevering 1 - De Tijd zal het Leren

Suzanne Klemann moest als eerste deelnemer Wie is de Mol? 2022 verlaten...

Het shirt van Everon

GTST-bekendheid Everon Jackson Hooi droeg bij de eerste opdracht een shirt met daarop 'Bird' en '33'. Hier zitten meerdere hints in verpakt. Zo moesten de kandidaten in een latere opdracht de klok op hun tablet stopzetten bij 11:22 uur. En 11 plus 22 is 33! Dat cijfer kun je ook nog eens anders interpreteren. Er doen dit seizoen 11 kandidaten mee in plaats van 10 en het is het 22ste seizoen. Nog een keertje 11 plus 22 dus. En - last but not least - 'Bird' kan verwijzen naar de Albanese vlag. Daar staat een tweekoppige vogel op. Een Mol heeft ook twee gezichten!

De ogen van Kim-Lian

Tijd voor een hint die eigenlijk niet in deze aflevering zat, maar in de zomer van 2021 voorbijkwam toen WIDM met de inmiddels beruchte pleidooi-livestream kwam. Die werd aangekondigd met onder meer een persbeeld van iemand - misschien wel de Mol - met een masker op. De bekende Molloot Felix deelde onderstaande vergelijking. Het lijkt er wel erg sterk op dat we hier de ogen van Kim-Lian van der Meij zien. Zelfs de aders lijken te matchen!

Fresia spreekt tegen

Sportjournalist Fresia Cousiño Arias zat tijdens de eerste opdracht in het 'geldteam' en wees er eigenlijk als enige op dat het misschien niet slim is om alle Jokers van het andere team meteen op te kopen. Daar gaat je zuurverdiende WIDM-geld. Als Fresia de Mol blijkt te zijn, was dit een erg sluwe zet van haar. Zo verdenkt niemand je: jij wilde tenslotte als enige wél het geld houden. Het was trouwens vrij risicoloos om dit voor te stellen aangezien alle andere kandidaten het eigenlijk al eens waren: die Jokers moeten weg!

Waar is die 100 euro gebleven?

Het lijkt erop dat iemand bij de allereerste opdracht al flink zat te Mollen. De kandidaten konden 1.500 piek verdienen, maar Rick kwam 'maar' met 1.400 euro aanzetten. Bij bijna elke voltooide mini-opdracht zagen we dat de kandidaten het geldkistje openden, behalve bij de opdracht met het touwdoolhof. Moffelde Glen daar misschien 100 euro weg? Of Kim-Lian, met wie hij het doolhof voltooide? Natuurlijk kunnen we Glen nu schrappen, dus blijft er maar één schuldige over... 

Of was het misschien toch Fresia, die wel erg snel het geld uit de kistjes griste? 

Aflevering 2 - Zwijgen

Glen Faria werd in de tweede aflevering het slachtoffer van de sluwe Mol.

Het brakke brandweerautootje

Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!
Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!

Glen was telkens bezig om een speelgoedautootje in elkaar te zetten, maar elke keer dat hij weer bij het tafeltje kwam lag het ding uit elkaar! Hij vond dat Sahil behoorlijk lomp omging met het karretje, maar die was zich van geen kwaad bewust. "Ik had ook kunnen zeggen: als jíj er naast staat is hij ook niet heel." Besloot Sahil om... te zwijgen, net als in de titel van de aflevering? Daarnaast vloog Glen er deze aflevering uit en had hij niets te winnen met een gaar autootje.

WTF doet Kim-Lian?

Onderdeel van de eerste opdracht was een fles die gevuld moest worden met een gekleurde vloeistof. Kim-Lian... zette de fles op het einde aan haar mond? We hopen dat Kim-Lian hier een goede verklaring voor heeft: voor het spel maar vooral ook voor onze gemoedsrust!

De foto-opdracht

Bij de foto-opdracht ging er heel wat mis! Kim-Lian herkende de foto die háár symboliseerde niet. Tegelijkertijd stond Welmoed er op dat een muziekinstrument voor de foto omgedraaid moest worden, maar bleek dit niet te kloppen...

Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!

Nog meer dobbelstenen-hints!

We zijn nog niet klaar met de dobbelstenen. Er lagen er namelijk 22, zo ontdekte De therMOLmeter (goede naam voor een WIDM-fanaccount) en dat maakt het natuurlijk extra aannemelijk dat er een hint in zit naar de Mol van seizoen 22. Komt-ie: als je van het eerste dobbelsteen-shot alle ogen optelt, komt je bij 92. Dus kun je vertalen naar 1992: het geboortejaar van Sahil.

Aflevering 3 - Nietszeggend

Ondanks haar teamwork was het deze week exit voor Welmoed Sijtsma.

Speelt de Mol een kandidaat? 

Tijdens het 'duel' spraken Kim-Lian en Welmoed af om niet voor vrijstellingen te gaan, maar voor geld in de pot: een dikke 1.500 euro. Allebei lieten ze zoals besproken hun zakje vallen op de afgesproken plek. Nu Welmoed eruit ligt, zou je Kim-Lian enorm kunnen verdenken door deze actie. Wist ze als Mol met voorkennis dat Hila ook 1.500 euro zou uitgeven, wat waarschijnlijk iedere kandidaat zou doen? Een Mol moet tenslotte af en toe ook wat geld pakken om vertrouwen te winnen en een kandidaat te lijken. Omdat hetzelfde bedrag ook uit de pot ging, en het bedrag daarom op 0 euro bleef staan, was het ook nog eens de meest veilige optie voor een Mol, die natuurlijk het liefst nooit geld voor de pot verdient.

Everon en de afleveringtitel

Everon knalde heel knap een voetbal in het goede net, maar later zette Arno het geldbedrag weer op nul door in een rood doel te schieten. De aflevering heet 'Nietszeggend'. Slaat dit op Mol Everon, wiens schot uiteindelijk nietszeggend was omdat het werd vereffend met de 'foute' goal? Het werkt natuurlijk twee kanten op: dat Arno voor mingeld zorgt, kan natuurlijk ook een Molactie zijn. 

Aflevering 4 - Stemmen

Arno Kantelberg dacht dat hij De Mol door had, maar hij vloog er in aflevering 4 keihard uit.

Kim-Lian jat!

Tijdens dezelfde opdracht verdiende Kim-Lian 250 euro, maar deze stak ze in haar eigen zak! Er ontstond meteen soort ruzie, en Kim-Lian wilde wel eens even zien hoe dat zou aflopen. Hila wist trouwens dat Kim-Lian het geld had, maar zei lekker niks. Fresia ging helemaal uit haar plaat en leek daarmee een normale kandidaat. Of was het gewoon een ordinaire mollenstreek?

Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!

Aflevering 5 - Kettingreactie

In aflevering vijf moest Hila Noorzai na een emotioneel afscheid haar koffers pakken.

De bijzondere prioriteiten van Kim-Lian

We blijven nog even bij de eerste opdracht. Het was namelijk ook nogal opvallend dat Kim-Lian zich vooral interesseerde voor de omgeving en in het bijzonder voor de modder in de lagune. Ze smeerde zich helemaal in, want ja, in Nederland zou dat hartstikke duur zijn! Het feit dat Kim-Lian er bij deze opdracht nogal rare prioriteiten op na leek te houden, was op zijn zachtst gezegd frappant.

Kim-Lian rekt in het water onnodig tijd

Tijdens de tweede opdracht (Zwanenmeer) moesten de kandidaten op een meer op zoek naar opblaaszwanen met een boodschap over zichzelf. Ze deden dat op subfietsen en moesten de juiste zwanen achter zich hangen. Opvallend genoeg besloot Kim-Lian dat steeds vanuit het water te doen. Volgens de kijkers een typische Mol-actie, aangezien dat natuurlijk (onnodig) veel tijd kost.

Everon en het mysterie van de porto

Ook opvallend: tijdens de tweede opdracht deed de portofoon van Laetitia en Everon het op een gegeven moment niet meer. Het apparaat ging kapot nadat Laetitia in het water was gesprongen… Dat Laetitia de portofoon nat heeft gemaakt, lijkt de kijkers stug. Zij vermoeden eerder dat Everon ‘m onklaar heeft gemaakt toen zij in het water lag.

Aflevering 7 - Coulissen

Ze had al een onderbuikgevoel, vertelde ze, en dat bleek terecht, want Laetitia moest Wie is de Mol? deze aflevering verlaten.

De vrijstellling van Fresia

Fresia zette voor de laatste opdracht haar vrijstelling in. En hoewel sommige kandidaten niet eens wisten dat ze überhaupt een vrijstelling bij zich droeg, was die move niet heel gek. Wat kijkers wel gek vonden, was dat ze alsnog op zoek ging naar een vrijstelling. Ze had er toch al eentje?

Kim-Lian op het strand?

Kijkers zaten met hun neus op het scherm en spotten tijdens de fotojacht op Mollies en Millies niemand minder dan... Kim-Lian op het strand! Dat lijkt vergezocht, maar de mol in Wie is de Mol? is tot veel in staat, dus wie weet.

Aflevering 8: Mollenvanger

Thomas moest deze achtste aflevering - net voor de finale - het veld ruimen.

De voet van Everon

Struikelde Everon aan het einde van de eerste opdracht, waarbij tapijten de straten moesten bedekken, of deed hij als Mol nog een laatste poging om de boel te saboteren?

Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!

Aflevering 9 - Bedriegen

De kleding van Everon

Wat voor shirt Everon ook droeg in deze negende aflevering van Wie is de Mol?, kijkers zagen er een hint in. Dat gold voor zowel zijn gele als zijn groene shirt. Was het de kleur van zijn gele shirt? Of de M die erop stond, wat weleens voor 'Mol' zou kunnen staan? Of staat 'bird' op de achterkant van zijn groene shirt voor iets verdachts?

Het masker van Fresia

Na de boodschappenopdracht bleven Fresia, Everon en Kim-Lian nog even hangen. Kim-Lian wilde de step die bij de kassa lag eigenlijk wel hebben en Fresia, die hield een feestmasker voor haar ogen. Kijkers dachten gelijk aan het gemaskerde bal, dat de Mol voor alle kandidaten heeft georganiseerd.

Wie is de Mol? 2022: Alle hints en theorieën op een rij!

Bonustheorie

Het begon kijkers langzamerhand op te vallen dat Rik van de Westelaken het opvallend vaak over 'de Mol in jullie midden' heeft. Als je alle kandidaten op alfabetische volgorde zet, dan is Kim-Lian de middelste naam. Als je kijkt naar de leeftijd van de kandidaten dan is Everon Jason Hooi met zijn 39 jaar de middelste. Sterker nog: 39 is de gemiddelde leeftijd van alle kandidaten! Het hoeft niet per se iets te betekenen, maar beide theorieën zijn behoorlijk WIDM-achtig.

Wie is de Mol? 2022 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder