Beeld: AVROTROS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol?-recap #6: Links, rechts, links, rechts

|
|

Laatste update:

Zoals iedere week zijn we er weer bij om alle acties van de kandidaten onder de loep te nemen. En we zijn stiekem ook weer reuze benieuwd wat Sinan weer voor ons in petto heeft. Zoals in iedere aflevering: let op, deze recap is doorspekt met spoilers.

Iedereen begint steeds wantrouwiger te worden, zoals duidelijk naar voren komt in de biechten. Ook als ze eenmaal de eerste opdracht horen (mini-opdrachten goed volbrengen), lijken ze elkaar vooral in het oog te willen houden. Vooral Sarah stuurt er op aan de groep bij elkaar te houden, hoewel Merel probeert de groep in tweeën te delen. Uiteindelijk gaan ze gezellig met z'n allen naar de eerste taak: vierkanten tellen. Rick Paul is erover uit: 'Dat is niet zo moeilijk, toch?' Waardoor Niels en Jamie met goede moed een extra 150 euro inzetten.

O, jongens toch... Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Tellen kunnen ze duidelijk niet. Jamie dacht al een openbaring te krijgen toen hij 2 extra vierkanten zag en nogmaals toen hij er nog 8 zag waardoor de teller op 27 uitkwam, maar ze hadden er waarschijnlijk minstens 10 bij op kunnen tellen. De andere taken gingen niet veel beter: Merel en Rick Paul konden niet alle verschillen vinden en Niels en Jamie hadden ook moeite met het volgen van een rood touwtje – zoals Jamie zei: 'We waren de draad letterlijk kwijt'. Sinan zorgde een keer wél voor geld: hij navigeerde zijn karretje zo een labyrint door.

Beeld: AVROTROS

Tuktuks

De volgende opdracht is weer een klassieker: met tuktuks door nauwe straten navigeren. Natuurlijk is het geen Wie is de Mol?-opdracht zonder restricties, zoals alleen links mogen rijden of om en om rechts en links moeten gaan. Voor Niels geen goed nieuws. 'Ik heb zo ongeveer de oriëntatie van een schele bever,' verzucht hij. Wederom deed vooral Sinan het goed. Auto's waarin hij lekker kan zitten en rond kan scheuren zorgen blijkbaar voor een algehele opleving bij hem, want zo actief zagen we hem eerder niet. Jamie was vooral lekker fanatiek. En de rest? Tja... het is dit jaar lastig de Mol te vinden, want iedereen doet gekke dingen.

Want wie is toch die Mol? Ja, laten we het daar eens over hebben. Het lijkt lastig iemand echt af te schrijven. Vooral Jamie en Sinan lijken onderaan te bungelen als het gaat om hoe verdacht ze zijn en ook ieder om andere redenen. Zo lijkt Jamie te veel op de Mol van vorig jaar en zet Sinan zich te veel buitenspel. Dit jaar lijkt de Mol echter voorzichtig te werk te gaan en zelfs geld in het laatje te brengen. Of is dat een zand-in-de-ogen-strooientactiek?

Beeld: AVROTROS

De kandidaten worden opgeschrikt door de melding dat ze test moeten maken, ook al hebben ze pas 2 opdrachten gedaan. Vervolgens komt de aap uit de mouw: ze kunnen door de opdracht goed te volbrengen ervoor zorgen dat niemand naar huis moet. Het lijkt wat veel gevraagd voor deze groep, aangezien ze in de voorgaande opdrachten geld hebben verloren, maar hé. De opdracht: ziplinen en kleuren onthouden. Sinan doet weer een Sinan en heeft niet veel trek naar beneden te zoeven, en ook Niels laat verstek gaan. Veel maakt het niet uit: de rest zorgt voor een goed resultaat.

De Mollometer

Het goede resultaat is jammer, eerlijk gezegd, want het is al de derde aflevering dat er niemand naar huis hoeft. Zo komen we nooit dichter bij de identiteit van de Mol! Toch zetten we weer stug alles op een rijtje in onze Mollometer.

Beeld: AVROTROS

Lees verder