Beeld: AVROTROS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol?-recap #5: Tijd voor bondjes

|
|

Laatste update:

De tijd gaat hard: met deze aflevering zitten we alweer halverwege het seizoen. Op dit moment zijn er drie vrouwen afgevallen, dus het maakt het extra spannend of Sarah en Merel staande blijven... We pennen onze bevindingen weer mee en, zoals iedere week, let op: spoilers!

Het is gedaan met de gezelligheid. Na het vertrek van Evelien en de diefstal van de joker door Niels, staan de kandidaten op scherp. Vertrouwen? Dat is er niet echt meer. Dat merkten we gelijk in de eerste opdracht, waarin het een chaos van jewelste was bij het bepalen van de teams. Verdacht was toch vooral Niels, die zijn drietal mannen maande vooral rustig te starten en pas aan het eind eventueel een tandje bij te schakelen, waardoor ze als enige groep in de problemen kwamen met de tijd. En hulp? Nah, vonden ze niet nodig. Toch wonnen ze nog € 1800, waarvoor applaus. Het mocht ook wel een keertje gebeuren.

In de tegenaanval

Interessant deze aflevering was de hoeveelheid bondjes. Eerlijk, kon iemand die nog bijhouden? Rick Paul, Niels en Sarah sloten een bondje om Merel of Jamie uit het spel te krijgen, want die vonden ze samen net iets te sterk staan. Merel wisselde ondertussen lijstjes uit met Sarah ('We moeten voorkomen dat er weer een vrouw uitgaat') en deden Rick Paul en Jamie hetzelfde. Die informatie wordt ongetwijfeld weer gedeeld in de 'basisbondjes'. Nog even en de vijf besluiten met z'n allen een bondje te vormen. Tja, eh... tja.

Beeld: AVROTROS

Auto's en Lingo. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Juist, je moet woorden maken. En omdat Merel in het gulden-tijdperk eens heel wat geld bij elkaar verdiende, kreeg zij samen met de dyslectische Sarah de eer in de sleutelpositie te staan. Een geheel logische zet, want op Niels de creatieve muzikant kun je natuurlijk niet bouwen als het om woorden gaat. Met Merel ging het trouwens ook niet helemaal lekker: ze zette vooral in op kleine woorden die € 50 waard waren. Tot de goeie ouwe Robèrt naar boven kwam en Jamie in staking ging... vanaf dat moment ging het pas lekker. Eindstand: € 1350.

Adrenaline, komt u maar!

De kandidaten krijgen niet echt de tijd op adem te komen, want ze mogen linea recta door naar de eerste echte actieve opdracht: het abseilen in een waterval. Sinan schittert hier door afwezigheid. Hij is bang voor zijn veiligheid door zijn gewicht en laat alles daarom aan de dames over. Dit kan verdacht zijn, maar we vinden het dan wel een heel flauwe tactiek. Als Mol hoor je jezelf immers niet op deze manier buitenspel te zetten.

Je zou eerder Niels als verdacht kunnen zien, hoewel zijn angst voor het abseilen oprecht overkwam. De arme jongen had duidelijk niet echt zijn aflevering: eerst mocht hij geen woorden maken, vervolgens sjeest hij zo aan een opdracht voorbij. Ook verdacht: Jamie. Hij is zo stellig over Niels' koker dat ze de code verkeerd invoeren, hoewel dit ook aan Rick Paul gelegen kan hebben. Hij viel wel op een heel handige positie, voor de Mol dan.

Beeld: AVROTROS

De Mollometer

Daar is-ie weer: de Mollometer. En ach, wat doet het pijn om Robèrt in het rood te moeten zetten. Robèrt, onze onverdachte taartenbakker en gangmaker, de man met de flauwe moppen en de bromance met Niels. Ja, we gaan hem missen. Mag hij de volgende aflevering weer terug?

Beeld: AVROTROS

Lees verder