Wie is de Mol? WIDM logo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wie is de Mol? WIDM logo

Waarom er niet alleen superberoemde Nederlanders meedoen aan WIDM

|
|

Laatste update:

Een nieuw seizoen Wie is de Mol? met Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol en Paul de Leeuw? Wij zien dat helemaal zitten! Toch is er een heel goede reden waarom een WIDM-seizoen met zulke grote Nederlandse sterren uitgesloten is.

"Zie je ons al op Schiphol staan?"

Had je voorafgaand aan dit seizoen van Wie is de Mol? nog geen idee wie Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija, Florentijn Hofman en Lakshmi waren? Elk seizoen volgt na de bekendmaking van de kandidaten eerst een klaagzang van fans. Wie zijn al die mensen? Hebben de makers de term ‘bekende Nederlander’ niet een klein beetje te ruim genomen? Presentator Rik van de Westelaken vertelt in de podcast van het programma dat ze een heel goede reden hebben om niet (alleen maar) de grootste sterren te vragen: "Moet je je voorstellen dat we een seizoen maken met alleen maar wereldberoemde Nederlanders, zoals Willeke Alberti, Patty Brard, Gerard Joling, Linda de Mol, Paul de Leeuw. Zie je ons al op Schiphol staan? Nee, toch?"

De slechtste film op Netflix ooit is…meer

Een variëteit aan kandidaten

Superberoemd zijn is hoe dan ook geen vereiste voor deelname aan WIDM. "We willen een variëteit aan kandidaten. (…) Het is leuk als je iemand kent en een klein beetje kan inschatten hoe diegene zijn karakter is, maar de mensen hoeven niet beroemd te zijn”, aldus Rik. De presentator vindt het belangrijker dat iemand het leuk vindt en bereid is het spel op zijn eigen manier te spelen. Gelukkig stellen de kandidaten wat dat betreft zeer zeker niet teleur! Er wordt weer heel wat gemold, bewust of onbewust

Superguide heeft dit jaar een eigen Wie is de Mol?-poule en de winnaar gaat naar huis met een toffe WIDM-prijs. Doe je ook mee?

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Lees verder