Wendy van Dijk: ‘Nieuwe Moordvrouw traktatie voor kijker’

Veronica Superguide logo
Wendy van Dijk: ‘Nieuwe Moordvrouw traktatie voor kijker’

Wendy van Dijk: ‘Nieuwe Moordvrouw traktatie voor kijker’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nog een paar nachtjes slapen en het nieuwe seizoen van Moordvrouw barst los. Kijkers worden getrakteerd op een aantal spannende ontwikkelingen, althans, als we Wendy van Dijk mogen geloven.

AIVD

Hoewel Fenna (Van Dijk), Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi) en Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) vorig seizoen hun politiebadges zonder pardon hebben ingeleverd, raast de serie lekker verder. Het team is namelijk voor zichzelf begonnen. “We zijn geen rechercheurs meer. We hebben ons eigen kantoor en worden een soort special force van de AIVD”, aldus Wendy. “We werken dus niet meer samen met de politie maar zitten nog wel in elkaars vaarwater.”

Nieuwe dynamiek

De nieuwe setting gaat ook de dynamiek tussen de hoofdrolspelers flink veranderen. “Het was natuurlijk altijd al spannend maar dit keer zijn ze heel erg op elkaar aangewezen. En dat zorgt voor wrijving”, zegt Wendy over het nieuwe seizoen. “De fans worden echt getrakteerd.”

Doorlopend

Bij een nieuwe verhaallijn hoort een nieuwe vorm, zo dachten de schrijvers van de serie. Voor het eerst heeft de reeks namelijk een doorlopend plot en zijn de afleveringen niet meer los van elkaar te zien. “Dan vraag je wel wat van de kijker”, beseft Wendy. “Je moet doorkijken. Dat is het spannende eraan.”

Lees verder