Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eurovisie Songfestival

Welk land organiseert in 2023 het Eurovisie Songfestival?

|
|

Laatste update:

Traditiegetrouw organiseert het land dat heeft gewonnen het volgende Eurovisie Songfestival. Dat is nu even anders: winnaar Oekraïne kan het liedjesspektakel niet organiseren door de oorlog in het land. Daarom wordt het stokje overgenomen door het Verenigd Koninkrijk. 

Groot spektakel

De Britten kunnen zich voorbereiden op een grote show in het land: zij mogen het Eurovisie Songfestival 2023 organiseren. Dat heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) vandaag bekendgemaakt.

Geen verrassing

Heel verrassend is de keuze voor het Verenigd Koninkrijk niet. Het land werd dit jaar tweede met Sam Ryders 'Space Man'. Het zat al langer in de pijplijn dat het Verenigd Koninkrijk het evenement vanwege de huidige situatie zou organiseren, maar nu hebben de EBU, de BBC en de Oekraïense omroep UA:PBC een overeenstemming bereikt.

Graham Northon als presentator?

Nu kan het gissen naar de Songfestival-presentator écht beginnen. De naam van Graham Northon is al vaak genoemd. Als vaste commentator van het songfestival zou Graham een logische keuze zijn. Dan is-ie ook een beetje de Nikkie de Jager of Mika van de show, oftewel: mensen die wereldwijd een belletje doen rinkelen. Maar... wat vindt de talkshoweindbaas daar eigenlijk zelf van?

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder