The Hitman's Bodyguard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Hitman's Bodyguard

Weekendtip: The Hitman’s Bodyguard

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

De tv-première van The Hitman’s Bodyguard vindt zondag 25 september plaats! Deze actiekomedie met een kibbelende Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds, is deels opgenomen in Amsterdam! Maar los van het Nederlandse tintje is het ook een zeer geslaagde actiefilm vol popcornvermaak.

Op naar Den Haag!

Michael Bryce (Ryan Reynolds) wordt gestript van zijn titel als beste bodyguard ter wereld, omdat hij een van zijn opdrachten verprutst. Maar hij krijgt een tweede kans wanneer hij de gevaarlijkste huurmoordenaar ter wereld, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), moet begeleiden naar het Internationaal Strafhof in Den Haag. Daar gaat hij getuigen tegen zijn voormalig werkgever die een bloeddorstige dictator is.

De leukste Hollywood-acteurs

En wat doen bloeddorstige dictators? Juist! Die sturen heel veel handlangers met vuurwapens op het duo af. Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson zijn twee van de leukste Hollywood-acteurs en hun constante geruzie verveelt geen moment tijdens de vele achtervolgingen. Hopelijk zien we ze in de toekomst samen nog in een Avengers-film.

Amsterdam als setting in zo’n internationale blockbuster geeft The Hitman’s Bodyguard gelijk een uniek tintje. Dat sommige “Nederlandse” scènes duidelijk in andere landen zijn opgenomen, mag de pret niet drukken. Nederlandse acteurs Barry Atsma, Noortje Herlaar en Tine Joustra hebben trouwens wel gastrolletjes gekregen.

The Hitman’s Bodyguard wordt zondag 25 augustus om 20:00 uur uitgezonden op RTL 4. Er wordt in Hollywood al aan een vervolg gewerkt!

Lees verder