We zijn nog lang niet af van jarig Utopia

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
We zijn nog lang niet af van jarig Utopia

We zijn nog lang niet af van jarig Utopia

|
|

Laatste update:

Utopia viert vandaag een feestje: de bewoners zitten 1000 dagen in het huis. En op deze feestelijke dag is er goed nieuws, de realityserie gaat nog zeker tot zomer 2017 door.

John de Mol

John de Mol, die het succesvolle format bedacht, verklapt dit in een interview met NU.nl. "De resultaten, de cijfers en de marktaandelen zijn nog steeds van zo'n marge dat SBS zegt: we willen er nog geen afscheid van nemen.” De deelnemers startten hun Utopia-avontuur op 31 december 2013 en hun dagelijkse beslommeringen worden iedere dag door gemiddeld een half miljoen mensen gevolgd.

Succes

Hun avonturen zijn 24 uur per dag te volgen via de livestream en een half uur per dag op televisie (19.30 op SBS6). Volgens De Mol is dat een van de redenen voor het succes van de serie. ”In Nederland hebben we dus eigenlijk meteen precies de goede manier gevonden om dit te doen”, vertelt hij met betrekking tot de Duitse en Amerikaanse varianten van de serie, die beiden voortijdig van de buis werden gehaald. In Duitsland werd Utopia een uur per dag op tv uitgezonden en in de VS slechts een per week.

Nog langer door

De zomer van 2017 dus. Maar als het aan De Mol ligt, gaat Utopia nog langer door, mits de kijkers daar oren naar hebben. En mocht het toch stoppen? "We hebben al een aantal ideeën klaarliggen voor het moment dat Utopia zou stoppen, daar zijn we continue voor aan het werk. Het zou zelfs kunnen dat er twee realityprogramma's naast elkaar worden uitgezonden”, aldus de immer ambitieuze televisiemaker.

Lees verder